AYİDER / ERKUTOĞLU: Konut Üretimi Azalıyor, Şimdi Ev Sahibi Olmanın Tam Zamanı!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarını değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarını değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Konut üretiminde azalma yaşandığına dikkat çeken Erkutoğlu bunun da konut fiyalarında artışa neden olacağını belirterek ev sahibi olmak isteyen kişilere kritik uyarıda bulunarak şimdi ev sahibi olmanın tam zamanı dedi. Detaylar haberimizde...

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.



KONU FİYATLARI İÇİN ŞU AN EN UYGUN ZAMANDAYIZ!



Konut satış rakamlarını değerlendiren Erkutoğlu "Konut satışlarında şu anda son dönemeçteyiz. Türkiye’de ilk vakanın görülmesinden sonra şantiyeler yavaşlama sürecine girdi. Zaten 2020 yılı için ruhsat sayılarında bir azalma söz konusuydu.



Kısacası daha az konut üretilecekti. Bu anlamda 2020 konut üretimi açısından beklentilerin daha da azalacağı bir yıl olacak" diyerek konut üretiminde yaşanan düşüşe dikkat çekti Konut üretiminde yaşanan bu azalmanı konut fiyatları üzerinde olumsuz etki yaratacağını belirten Erkutoğlu talebin yüksek olduğu bir dönemde arzın düşmesi nedeni ile konut fiyatlarının yükseleceğini dile getirdi



İNŞAAT SEKTÖRÜ 1 MİLYONLUK KONUT SATIŞI HEDEFİNİ YAKALAYACAK MI?



Korana virüs salgını nedeni ile Nisan ayında konut satış rakamlarının bir miktar gerileyebileceğini belirten Erkutoğlu buna rağmen konut sektörünün kriz sonrası hızla toplanarak 2020 yılını 1 milyon barajının üzerinde kapatacağını belirtti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri