Ayın İlk Günü Yayımlanan Lojman Satış İlanları! Belediyeler, Milli Emlak, Kamu Kurumları

Nisan ayının ilk gününde çok sayıda şehirde lojman satış ilanlarına başvurular devam ediyor. İhaleye katılıp lojman almak isteyenler için yayımlanan o duyurulara dair listeler ve şanslı şehirler.

Lojman satışları şehirler için bir şans oluşturuyor. Vatandaşlar lojman satışları ile ucuz konut alımı yapabiliyorlar. Kamu kurumlarının satışa çıkardığı konut satışları için dönemsel ilanlar yayımlanıyor. Duyuruların yayımlanmasının ardından vatandaşlar ihaleler için kurumlara giderek açık artırmaya katılmak için gerekli işlemleri tamamlıyorlar. Daha sonra ise satış işlemleri tamamlanıyor.

Nisan 2022 döneminde de devam eden lojman satış ilanları için vatandaşların değerlendirebilecekleri o ilanları listeler halinde sizlere aktarıyoruz. İşte lojman satışı yapılacak olan şanşlı şehirler ve duyuruları.

NİSAN 2022 KAMUDAN SATILIK KONUT LİSTELERİ BAŞVURU TARİHLERİ

Nisan ayında yayımlanan duyurular arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesinin, Türk Kızılayının, SGK'nın, bazı Milli Emlak Müdürlüklerinin ve bazı belediye başkanlıklarının duyuruları bulunuyor. Bu duyurular genel olarak konut satışları için olurken bazı duyurularda konutlara ek arsa veya işyeri satışı yapılacağına dair ilanlar da yer alıyor. Lojman alacakların dikkat edeceği bir diğer husus ise bazı kurumlar tek bir duyuru ile sadece bir konut satışı yapacağını ilan ederken bazı kurumlar tek duyuruda 50 konutun satşının yapılacağını ve bu konutların her biri için ayrı ayrı ihale düzenleneceğini açıkladılar.

Lojman satışları için ilgili olanlar için güncel tabloyu haberimize ekledik. Söz konusu tablo üzerinden kamu konutu satışı yapılacak şehri, ilgili devlet kurumunu, ihale tarihini ve konutlara dair kısa bilgileri öğrenebilirsiniz. Satış ilanlarına ilişkin detayları incelemek isteyenler kamu kurumlarının resmi web siteleri üzerinden yada basın ilan kurumu gibi internet sayfalarından ayrıntılı kılavuza ulaşabilirler.

NİSAN 2022 DÖNEMİ SATIŞ LİSTESİ

LOJMAN SATIŞLARINA KREDİ FIRSATI VE TAKSİTLİ ÖDEME SEÇENEKLERİ

Kamu kurumlarının satışa çıkardığı konutların alımlarında hem kredi kullanma imkanı hemde bazı ilanlar için taksitli ödeme planları sunuluyor. Özellikle belediyeler ve milli emlak müdürlükleri tarafından yayımlanan ilanlarda vatandaşlara belli bir tutarda peşinat ödenmesi sonucu vadeli ödeme seçeneği sunuluyor. Ancak bu süreç çok uzun olmayabilir. Kurumlar yüzde 25 peşinat ödenmesi ve yüzde 24 ay vade ile konut satışı yapabilirler. Bunun dışında belediyelerde 120 ay vade olanakları da olabilir. Ancak çoğu kurum peşin ödeme seçeneği ile konut satışı yapacağını duyuruyor. İsteyenler bankalardan konut kredisi, lojman kredisi başvurusunda bulunarak evi taksitle alabilirler.

Emlak Haberleri Haberleri