Aylık 175, 195 200 ve 215 TL'ye kiralık 69 adet belediye dükkanı! Süreç başladı

Tekirdağ Malkara Belediye Başkanlığı 69 işyeri vasıflı gayrimenkulün kiralama işinin yapılacağı açıklandı. Aylık 175 TL, 200 TL gibi rakamlarla belediye dükkan kiralayacak.

Tekirdağ Malkara Belediyesi; ilçede Camiatık, Gazibey, Hacıevhat, Balabancık, Aksakal, Sağlamtaş, Kozyörük, Alaybey, Çınaraltı, Demircili, Dereköt, Doluköy, Evrenbey, Gözsüz, Izgar, Karacahalil, Küçükhıdır, Müstecep, Sarıyar ve Yenice Mahallelerinde farklı mevkilerde bulunan dükkanların kiralanması işi için ihale düzenleyeceğini açıkladı.

BELEDİYEDEN KİRALIK 69 ADET DÜKKAN

Belediye başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda kiralama işlemlerinin ihale süreci sonunda verilen tekliflere göre yapılacağı açıklandı. Aylık kira bedellerini muhammen bedel olarak açıklayan belediye başkanlığı o rakamlar üzerinden teklif alacak, en yüksek teklifi verenler ise dükkanları sözleşme süreci kadar kiralama hakkı elde edecek.

Kiralama için ihale tarihi 15 Haziran

Kiralama işlemi ve ihale sürecine dair açıklamada bulunan Malkara Belediyesi "Belediyemize ait aşağıda özellikleri belirtilen toplam 69 adet taşınmaz 2886 sayılı kanunun 45 inci maddesine göre açık teklif usulü ile kiraya verilecektir." bilgisini verdi. Kiralama işlemleri için ihale süreci 15 Haziran günü sabah saat 09.00'da başlayacak. Başvuruları yapan vatandaşlar ihaleye katılarak tekliflerini sunacaklar.

Dükkanların aylık kira fiyatlarını tek tek inceleyin

İhale şartnamesi ücretsiz görülebilecek

Başvuru işlemleri ise ihale tarihinden önce; mesai saatleri dâhilinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilecek olan ihale şartnamesine göre yapılacak. İhale şartnamesi ücretsiz olarak görüldükten sonra ihaleye katılım sağlamaya karar verenler tarafından 150 TL karşılığında alınacak.

Bireysel başvurular için son tarih 14 Haziran saat 16.00 olarak açıklandı. Başvuru işelmleri "Nüfus Cüzdan Sureti, Yerleşim Belgesi, İhaleye vekaleten katılanlar için Noter tasdikli vekaletname, Tebligat için adres beyanı ve iletişim bilgileri" evrakları ile tamamlanacak.

Yeşil alan uyarısı

Kurum dükkanları kiralayacak olan vatandaşlara bir de uyarıda bulundu. Dükkanlar ile birlikte kiralanacak olan yeşil alanlar için hatırlatma yapan Malkara Belediyesi "Park, kahvehane, bakkal, market, lokanta, bina vb. şekilde kiralanan işyerlerinin kullanım alanında bulunan bahçe ve çevresindeki yeşil alanın (çiçek, çim, ot vb.) bakımı, biçilmesi ve düzenlenmesi kiracının sorumluluğunda olup yerine getirilmemesi halinde Belediyemizce kira sözleşmesi feshedilecektir." açıklamasını yayımladı. Bu açıklama kapsamında vatandaşlar dükkanın kiralama işlemlerinden sonra sözleşmelerini kaybetmemek adına ilan edilen hususa özen göstermek zorundalar.

Emlak Haberleri Haberleri