Aylık Apartman Aidat Tutarları Kira Fiyatlarıyla Yarışıyor

İstanbul'da bazı sitelerde 2021 yılı aylık aidat ücretleri 3 bin 500 TL'ye kadar yükselmiş durumda. Kent genelinde ortalama kira fiyatlarına ulaşan aidat ücretleri ilçeye, semte ve siteye göre değişiyor.

İstanbul'da bazı sitelerde 2021 yılı aylık aidat ücretleri 3 bin 500 TL'ye kadar yükselmiş durumda. Kent genelinde ortalama kira fiyatlarına ulaşan aidat ücretleri ilçeye, semte ve siteye göre değişiyor.

İstanbul geneli için gerçekleştirilen bir araştırma kapsamında aidat giderlerinin ortalama fiyatları belirlendi. Araştırma kapsamında en yüksek ve en düşük aidat ücretleri de araştırıldı. Gayrimenkul Değerleme firması tarafından yapılan aidat araştırmasında elde edilen veriler şu yönde.



İSTANBUL'DA AİDAT ÜCRETLERİ KİRA TUTARINA YAKLAŞTI



Gayrimenkul Değerleme firması gerçekleştirmiş olduğu araştırmasında markalı konut proojelerinde yükselen aidat ücretlerini inceledi. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik bir daire için ortalama aidat fiyatı 400 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Aidat fiyatları sitede yer alan sosyal olanaklarla çok daha yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Sitenin dikey yada yatay mimarida olması, sunulan sosyal olanaklar, güvenlik, temizlik, bakım giderleri, sitenin yer aldığı ilçe, eski veya yeni konut olması aidat giderleri için belirleyici etmenler oluyor.



Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı pandemi sürecinde aylık aidat fiyatlarıan dair yapmış olduğu açıklamasında en düşük aidat ücretinin 55 TL olduğunu duyurdu. İstanbul için en yüksek aidat tutarı ise aylık 3 bin 500 TL olarak belirlendi. Cansel Turgut Yazıcı açıklamasının devamında "Genel olarak baktığımız zaman ortalama aidat fiyatlarının metrekarede 4 buçuk lira civarında olduğunu görüyoruz. İstanbul'da hangi ilçede ortalama ne kadar aidat ödeniyor diye baktığımızda en yüksek ilçenin Şişli olduğunu görüyoruz. 945 lira ile önde gidiyor. Onu 935 lira ile Beşiktaş takip ediyor. Kağıthane 553 lira ile geliyor arkasından. Üsküdar 524 lira ile ve Sarıyer 495 lira ile geliyor. En düşük ise Fatih aylık 55 lira ile ilk sırada." bilgilerini verdi.



Pandemi Sürecinde Kullanılmayan Sosyal Alanlar için Ödemeler Devam Etti



Koronavirüs salgını kapsamında sitelerde havuz, ortak alan, sauna gibi sosyal olanakların çok kullanılmadığı hatta bu alanların kapalı kaldığına dikkat çeken Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı bu alanlar kapalı kalmış olsa da ödemelerin devam ettiğini vurguladı. Bunun nedenini bu tür giderlerin yıllık bütçelendiğini ifade eden Yazıcı bir farklılık olması durumunda ise ödemelerde yüzde 10'luk bir değişiklik olabileceğini ifade etti.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri