Aynı Daireyi Birden Fazla Kişiye Satan Müteahhide Dolandırıcılık Suçundan Hapis Cezası Verildi

Projeden ev sahibi olmak isteyen kişilerin korkulu rüyası olan aynı dairenin birden fazla kişiye satılması konusunda mahkeme emsal bir karara imza attı.

Yükselen konut fiyatları dolandırıcıların da iştahını kabartırken ne yazık ki aynı dairenin birden fazla kişiye satılması yöntemi ile yapılan dolandırıcılık olaylarında artış yaşandı. Kötü niyetli kişilerin ve müteahhitlerin sıklıkla tercih ettiği bu yöntemin mağdurlarından biride Kayseri'de ev sahibi olmaya çalışan M.A. oldu.

Ev sahibi olmak için Kayseri'de bulunan bir konut projesinden ev satın alan M.A. 200 bin lira ödedi. Aradan geçen süreye rağmen evini bir türlü teslim alamayan M.A. inşaatı kontrol etmek için gittiği binada kendisine satılan dairede bir başkasının oturduğunu görünce şok yaşadı ve mahkemeye başvuruda bulundu.

MÜTEAHHİT DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI İLE HAPİS VE PARA CEZASI ALDI!

200 bin lira ödediği dairenin bir başkasına satıldığını anlayan kişinin mahkemeye yapmış olduğu başvurusunda kendisi gibi çok sayıda mağdurun olduğunu belirterek müteahhitten şikayetçi oldu. Toplamda 18 daireden oluşan binada 8 dairenin hala tapusu olmadığını belirten hak sahibi bu nedenle şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık O.Y. ise mahkemede iddiaları reddederek tapunun bir vakfa ait olması nedeni ile kendisinin de alamadığını ve mağdur olduğunu öne sürdü. Tarafları dinleyen mahkeme ise müteahhidi dolandırıcılık suçundan suçlu bularak, 2 yıl 10 ay hapis ve 60 bin lira adli para cezasına çarptırma karar verdi. Verilen ceza emsal olması ve caydırıcı olması nedeni ile benzer mağduriyetler yaşayan kişiler için büyük önem taşıyordu.

Emlak Haberleri Haberleri