Babadan kalma boş tarlası, arazisi olanlar dikkat! Devlet kira ödeyecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, boş tarla ve arazilerin üretime kazandırılması amacıyla devlet tarafından kira ödemesi yapılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan yeni düzenleme ile, bir yıl boyunca ekilmediği tespit edilen arazilerin ekilmesine teşvik için arazi sahibine kira ödemesi yapılacak. Üreticilere tarlasına ektiği ürünü bildirme zorunluluğu getirilirken, bu hamlenin tarım verimliliğini artırması ve boş tarlanın kalmaması hedefleniyor.

Türkiye'nin birçok tarım ürününde dışa bağımlılığının en aza indirilebilmesi amacıyla, boş tarlalar tarıma kazandırılacak. Türkiye'de 3,5 milyon hektar civarında ekilmeyen arazi bulunuyor. Yaklaşık yüzde 10'luk ekilebilir boş arazi ise tarıma kazandırılacak.

Anneden, babadan miras kalan tarlalar!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, boş arazilerin kullanımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, ekilmemiş arazilerin dikkatle izleneceğini ve 1 yıl boyunca boş kaldığı tespit edilen arazilerin ekilmesinin sağlanacağını söyledi. Buna karşılık olarak arazi sahibine kira ödemesi yapılacağını belirten Kirişçi, böylelikle miras yoluyla arazi sahibi olup, toprakla ilişkisi olmayan kişilerin tarlayı işleyerek ek bir gelir elde edeceğini ifade etti.

Planlı tarıma geçiliyor!

Bakan Kirişçi, konu hakkında çalışmalarda sona gelindiğini ifade ederek; mirasçılar arasındaki uyuşmazlık veya kırsaldan kente göç sebebiyle ekim alanlarının boş kalmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek, kullanım hakkıyla mülkiyet hakkını birbirinden ayıracaklarını söyledi.

Herhangi bir mazeret ile bir yıl tarla, bağ, bahçe boş kalabilir fakat ikinci, üçüncü yıldan sonra tarlaların boş kalmasına izin vermeyeceklerini, bir rayiç kira bedeli üzerinden vatandaşları mağdur etmeden, yanı başında üretim faaliyetinde bulunan vatandaşlara ' burayı ekip biçin' diyeceğiz dedi. Bakan Kirişçi, böylelikle atıl olan alanların üretime kazandırmak için çalışmaların başladığını ve çok yakında sonuçlanacağını ifade etti.

Emlak Haberleri Haberleri