Bağ, Bahçe, Tarım Arazisi Almak İsteyenlere! Kamudan İndirimli İhaleli Satış

Kamu kurumlarının tarım arazisi satış ilanlarına yeni duyurular eklendi. Listede yer alan şehirler ve satış işlemleri ile ihale süreci detayları yazımızda.

Farklı il ve ilçelerde yer alan kamuya ait tarım arazileri satışa çıkarıldı. Temmuz ayı içinde yayımlanan ve ihale başvuru süreci devam eden duyurulara ay sonunda yenileri eklendi. Yeni hafta ortasında satış listesinde yer alan tüm ihale ilanlarını il il derledik.

KAMUDAN SATILIK TARIM ARAZİLERİ, BAĞ VE BAHÇELER

Belediye başkanlıkları, il milli emlak müdürlükleri, tarım kredi kooperatifleri ve benzeri kurumlar yayımladıkları duyurular ile mülkiyeti kendilerinde ait olan arazilerin satışlarını yapacaklarını duyuruyorlar. Kurumlar satış ilanlarını kendilerine ait sitelerin yanında basın ilan kurumu farklı platformlar üzerinde de duyuruyorlar.

Söz konusu satış listelerinde farklı özelliklerde gayrimenkuller yer alırken emlak365.com olarak bizler güncel arazi duyurularını biraraya getirdik. İlanlarda bağ, bahçe duyurularının yanında tarla ve tarım arazileri de yer alıyor.

Türkiye'nin farklı illerinde yer alan tarım arazisi satış duyuruları Ankara, Uşak, Yozgat, Bilecik, Samsun, Manisa, Gaziantep, İzmir ve daha çok sayıda şehir için geçerli. İlanların bazılarında tek gayrimenkul için satış duyurusu bulunurken bazılarında ise farklı özelliklerde olan tarım arazilerinin satılacağı ilan edildi.

Güncel Satış Listesinin Bir Kısmı

Kamu kurumlarının satış listesinin bazı şehirler için olan bölümlerini sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıda yer alan görsellerde satışların hangi şehirde olacağı ve kurumların satışını yapacağı gayrimenkullerin özellikleri yer alıyor.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYENLER NE YAPMALI?

Kamudan satışa çıkarılan tarım arazileri için başvuru yapmak isteyenler güncel ilanları basın ilan kurumunun web sitesinden inceleyebilriler. Basın ilan kurumunun emlak alanında yayımladığı satış ilanlarını takip edecek olan vatandaşlar tarım arazisi sekmesinden tüm duyurulara ulaşabilecekler.

Güncel satış ilanlarında kendilerine göre bir satış bulan vatandaşlar ilk işlem olrak ihale tarihine bakacaklar. Daha sonra ihale tarihi gelmeden başvurularını kuruma yapacaklar. Başvuru işlemlerinde ihaleye çıkan kurumdan ihale şartnamesi alınması gerek. Ardından satışı yapılacak tarım arazisi için belirlenen geçici teminat bedeli ödenecek. Teminat bedelinin ödendiğine dair makbuz ve diğer başvuru evrakları ile birlikte kuruma giderek başvurular tamamlanacak. Son işlem olarak ihaleye katılacak olan istekliler teklifleirni sunacaklar. Teklif sürecinin sonunda en yüksek teklifi veren arazinin satış hakkını alacak.

Emlak Haberleri Haberleri