Bahçeli Ev Fiyatları! 2021 Mart Nisan Dönemi İllere Göre Ortalama Fiyat Listesi

Bahçeli ev almak isteyenler için illere göre araştırma yaptık. Hangi illerde ortalama kaç TL'ye bahçeli bir ev alınır? Alınan evin özellikleri neler olur? İşte merak edilen soruların yanıtları.

Bahçeli ev alma hayalinde olanlar fiyat araştırması içerisindeler. Fiyat araştırması yapılırken göz önünde bulundurulan kriter ise apartman dairesi fiyatları ile bahçeli ev fiyat farkı. Peki 2021 yılı bahar döneminde bahçeli ev almak isteyen bir kişi ne kadar öder? İşte son fiyatlar.

BAHÇELİ EVE OLAN İLGİ FİYATLARI YÜKSELTTİ

Pandemi süreci öncesinde bahçeli ev alım satım rakamları ortalama bir seviyede yer alıyordu. Ancak pandemi sürecinin etkileri bu oranlarının 2020 yılında tamamen değişmesine neden oldu. 2020 yılında hem satış rakamları hemde bahçeli ev talebi çok yükseldi.

Salgın kapsamında eve kapanmak zorunda olan vatandaşlar ile toplu yaşamın dışına çıkmak isteyenler bahçeli evlere yöneldiler. Bahçeli evlere olan ilgi fiyatları doğrudan yükseltti.

Bahçeli ev fiyatlarının artmasına neden bir diğer etmen ise 2020 yılı kredi kampanyaları oldu. 2020 yılında sağlanan çok düşük faiz oranları bahçeli ev fiyatlarının artan ilgi ile birlikte daha da yükselmesini sağladı. Daha sonra faiz oranlarının yükselmesi fiyatlarda çok dikkat çeken indirimlere neden olmadı.

GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

2020 yılında yaşanan sürecin ardından 2021 yılı bahar döneminde bahçeli ev fiyatları belli bir seviyenin üzerinde bulunuyor. Fiyatlar ayrıca birçok etmene bağlı olarak değişebiliyor. Emlak365.com olarak bizlerde güncel ilanlarda talep edilen fiyatları sizlerle paylaşıyoruz.



Yukarıda yer alan fiyatlar Sahibinden sitesinden alınmıştır. Fiyatlar satıcıların yayımladıkları güncel ilanlardan oluşmakta birlikte fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Fiyatlar sadece bilgilendirmek ve fikir vermek amacıyla paylaşılmıştır.

MÜSTAKİL EV FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Müstakil ev alımı yapacak olanlar için fiyatların belirlenmesinde en etkili faktörler evin bulunduğu il ve ilçe ile evin yeni veya eski olması. Sahil kentlerinde yeni yapılmış müstakil evler fiyatları çok yüksek seviyelere çıkabiliyor. Bunun yanında evin ek donatılarının olması fiyatların daha da yükselmesine neden oluyor.

MÜSTAKİL EVLER İÇİN KREDİ VERİLİYOR MU?

Bankalar müstakil ev alımlarına kredi sağlıyorlar. Alınacak evin değeri kullanılacak kredi limiti belirleyici olurken genelde kamu bankaları evin değerinin yüzde 90'ına kadar, özel bankalar ise evin değerinin yüzde 80'ine kadar kredi sağlarlar. Burada önemli olan detay kredi kullanacak olan kişinin gelir düzeyi ve kredi risk durumu.

Emlak Haberleri Haberleri