Bakan Açıkladı: 29 Ekim'de Açılacak Yeni AKM Projesinin Maliyeti 1.8 Milyar

Yeni AKM binası projesi hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açılış tarihi, toplam maliyet ve projedeki son durum başta olmak üzere merak edilen soruları yanıtladı. Yeni Atatürk Kültür Merkezi son durum ne, ne zaman açılacak, kaç liraya mal olacak, toplam maliyeti ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapımı devam eden yeni AKM Binasını basın mensuplarına tanıttı. İstanbul'un en önemli simgeleri arasında gösterilen AKM binası yıkılma kararı o dönem çok tartışılmış ve farklı tepkilere neden olmuştu.

YENİ AKM BİNASI PROJESİ NE ZAMAN AÇILACAK, ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ SON DURUM NE?

Basın mensuplarına özel bir tanıtım gezisi düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dev projede gelinen son noktayı açıkladı. Projenin daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 29 Ekim 2021 tarihinde açmayı planladıklarını dile getiren Bakan Ersoy "Mekanik inşaatının ise büyük bir kısmı tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) inşaatının maliyeti tahmini 1.8 milyar. Merkez dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında 32 ay gibi kısa bir süre inşaatı tamamlanmış olacak" diyerek projenin tahmini maliyetinin 1.8 milyar lira olduğunu açıkladı.

DÜNYADAKİ EN ÖNEMLİ 10 KÜLTÜR MERKEZİ ARASINA GİRECEK!

Projenin tamamlanması ile beraber dünyanın en önemli 10 kültür merkezi arasına gireceğini dile getiren Bakan Ersoy kültür merkezinin toplam kapalı alanını ise 100 bin metrekare olarak açıkladı. Atatürk Kültür Merkezi projesi inşaatında kaba inşaatın yüzde 90'lık bölümünün tamamlandığını belirten Bakan Ersoy kalan mekanik montaj aşamalarının da büyük bir hızla tamamlanacağını dile getirdi.

Atatürk Kültür Merkezi için dışarıdan atama ile 85 kişilik kadro açtıklarını dile getiren Bakan Ersoy 20 kişilik kontenjanın da bakanlık bünyesinden atanarak 100 uzman kadro ile AKM'nin yönetileceğini dile getirdi.

Emlak Haberleri Haberleri