Bakan Açıkladı "Ankara'ya Gerede Suyu Ne Zaman Gelecek 2019?"

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gerede Tüneli projesinde sona gelindi.

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gerede Tüneli projesinde sona gelindi. Detaylar haberimizde...

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Gerede Tüneli projesinde sona gelindi.



Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ortak projede Ankara'da çeşmelerden memba kalitesinde su akmaya başlayacak.



Ankara Gerede Su Projesi Ne Zaman Bitecek 209?



Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı Gerede Tüneli projesinin tamamlandığını duyurdu.



Ankara'ya memba kalitesinde içme suyu sağlayacak olan tünelde sonunda inşaat çalışmaları tamamlandı. Açılan tünel sayesinde Gerede Havzasından Ankaralıların çeşmelerine yıllık 226 milyon metreküp su aktarılacak.



Ankara'da günlük içme suyu kullanım miktarı 1.2 milyon metreküp olarak açıklanırken nüfus ve kullanım miktarı dikkate alındığında yapılan tünel çalışması ile Ankaralıların 2050 yılına kadar tüm içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.



Gerede Suyu Ankara'ya Geldi Mi?



Hayır, yapılan açıklamaya göre inşaat çalışmaları tamamlandı. Ancak isale hattında kalan küçük tadilatların tamamlanaması ve Ankara'ya su veren barajlarda yaşanan doluluk oranı nedeni ile halen eski hatlardan Ankara'ya su aktarılıyor.



Yapılan çalışmaların tamamlanması ve ASKİ Gerede Suyu Projesi için resmi açılış töreninin yapılmasının ardından Ankaralılara Gerede suyu verilmeye başlanacak.



Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın daha önce yapmış oludğu açıklamasında Ankara'da yaşayan kişilerin içme suyu ihtiyaçlarının Çubuk 2, Kurtboğazı, Çamlıdere, Akyar, Eğrekkaya, Kavşakkaya barajları, isale hatları ve İvedik Arıtma Tesisi üzerinden karşılandığını söyleyerek yeni hatla içme suyu kalitesinin artacağı müjdesini vermişti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri