Bakan Albayrak'tan Konut Satış Rakamları İçin İnşaat Sektörüne Tebrik Mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Konut satış rakamlarında geçen senenin aynı dönemine oranla yaşanan yükselişi değerlendiren Bakan Albayrak inşaat sektörünü başarısı nedeni ile tebrik etti.

TÜKİ Ağustos ayı konut satış rakamları istatistik raporu yayımlandı.



Yayımlanan rapora göre Türkiye genelinde Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 54 oranıda artış yaşandı ve 170 bin barajı aşıldı.



BAKAN ALBAYRAK: EKONOMİDEN GÜZEL HABERLER GELMEYE DEVAM EDİYOR!



Açıklanan rakamları değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "İstihdam alanında oldukça kuvvetli olan inşaat sektöründen güzel haberler gelmeye devam ediyor! Konut satışları Ağustosta geçen yılın aynı ayına göre %54,2 artarak 170.408’e ulaştı. Yeni ev sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyor, sektörümüzü kutluyorum" sözleri ile yaşanan yükselişe dikkat çekti.





Mesajında son 3 senelik satış rakamları verilerini de paylaşan Bakan Albayrak 2018 yılının Ağustos ayında 105 bin 154 adet, 2019 yılının Ağustos ayında 110 bin 538 adet ve 2020 yılının Ağustos ayında 170 bin 408 adet konut satışı yapıldığını duyurdu.



Konut satış rakamlarının Haziran ve Temmuz aylarında kredi faiz oranlarında yapılan faiz indirimi ile kırdığı rekorların ardından Eylül ayında ne yazık ki yüzde 1 seviyesinin üzerine çıkan kredi faizleri nedeni ile hız kesmesi bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri