Bakan Berat Albayrak ve Murat Kurum İstanbul Finans Merkezi İçin Müteahhitler İle Buluştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapımı devam eden İstanbul Finans Merkezi projesi için müteahhitler ile bir araya geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapımı devam eden İstanbul Finans Merkezi projesi için müteahhitler ile bir araya geldi.



Bakan Berat Albayrak Duyurdu!



İstanbul Finans Merkezi projesi toplantısını Bakan Berat Albayrak duyurdu.



Bakan Albayrak resmi twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum ile birlikte, tüm ilgili kurum, müteahhit ve bürokratların katılımıyla İstanbul Finans Merkezi toplantımızı gerçekleştirdik. İstanbul’a yakışan finans merkezini en kısa sürede ülkemize kazandıracağız" açıklamasında bulundu.





İstanbul Finans Merkezi Projesi Nerede Yapılacak?



Uluslararası İstanbul Finans Merkezi projesi 690 bin metrekarelik dev bir alanda gerçekleştiriliyor. Biri 52 katlı diğeri ise 36 katlı iki kuleden oluşan dev proje İstanbul'da Ümraniye'de yer alıyor. İstanbul'un can damarı olarak kabul edilen E-5 yolu ile TEM otoyollarının kesiştiği yerde bulunuyor.



Toplamda 2 milyar dolarlık dev bir yatırım ile hayata geçirilecek olan İstanbul Uluslararası Finansal Merkezi projesi Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu finans merkezi olmasının yanı sıra tüm dünyada da ülkemize büyük bir prestij kazandıracak.



İstanbul Finans Merkezi Ne Zaman Tamamlanacak?



Projenin en geç 2020 yılında tamamlanıp hizmete girmesi amaçlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan yeni 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesine en geç 100 gün içerisinde başlanacak.



Ataşehir Finans Merkezi projesi için 100 günlük süre zarfında start verilecek. Yani İstanbul Finans Merkezi 2018 içerisinde start alacak ve 2 sene içerisinde büyük bir hızla tamamlanacak ve hizmet vermeye başlayacak. Finans Merkezi hizmet vermeye başladığı anda 150 bin kişiye istihdam kaynağı sağlayacak. Hem İstanbul'a uluslararası arenada prestij kazandıracak hem de 150 bin kişilik dev bir istihdam kaynağı sağlayacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri