Bakan Kurum Açıkladı: Kanal İstanbul Güzergahı Üzerinde Yabancı Şirketler Kaç M2 Taşınmaz Aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Meclise verilen soru önergesini yanıtlayarak Kanal İstanbul proje güzergahı üzerinde yabancılara yapılan taşınmaz satışı miktarını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Meclise verilen soru önergesini yanıtlayarak Kanal İstanbul proje güzergahı üzerinde yabancılara yapılan taşınmaz satışı miktarını açıkladı. Özellikle de Katar emirinin annesinin almış olduğu taşınmazlara ait tartışmalar sonrasında gündeme gelen konu kamuoyu tarafından da merak konusu olmuştu. İşte detaylar...

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından verilen soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kamuoyu tarafından merakla beklenen rakamı açıkladı.



YABANCILAR KANAL İSTANBUL GÜZERGAHI ÜZERİNDEN NE KADAR TAŞINMAZ ALDI?



Karabat tarafından verilen soru önergesini yanıtlayan Bakan Kurum "Türkiye’de kurulmuş olan yabancı sermaye şirketler Kanal İstanbul projesi güzergahında bulunan ilçelerden tapu ve kadastro bilgi sistemi kayıtlarına göre satış yoluyla 791 bin 370 metrekare ana taşınmaz edinmiştir.



Veri paylaşımında herhangi bir sakınca görülmesi veya gizleme yapılması değil sadece hizmetin sunumunda platform değişikliği yapılması söz konusudur. Tapu ve kadastro verileri sadece belediyeler ile değil kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere kamu kurumlarıyla paylaşılmakta olduğundan kayıtların gizlenmesi mümkün değildir” diyerek toplam satışı yapılan taşınmaz miktarını 791 bin 370 metrekare olarak duyurdu.



KANAL İSTANBUL PROJESİNDE SON DURUM NE?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni Ulaştırma Bakanı olarak atanan Adil Karaismailoğlu tarafından projeye hız verildiği belirtilirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da hazırlanan yeni imar planlarında sona gelindiği belirtiliyor.



Hükümet tarafından 2020 yıl sonuna kadar Kanal İstanbul proesi ihalesinin yapılmasının planlandığı yönünde açıklamalar gelirken henüz kesin ihale tarihi ilan edilmedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri