Bakan Kurum Açıkladı: Kanal İstanbul Özgürlük, Koruma ve Kurtarma Projesidir!

Yapılan karşılıklı açıklamalar ile gündemdeki yerini koruyan Kanal İstanbul projesi hakkında yeni bir açıklama da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Kurum Kanal İstanbul projesini özgürleştirme, kurtarma ve koruma projesi olarak nitelendirirken proje hakkında yanlış bilinenleri de açıklayan Bakan Kurum yeni bilgilendirmelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer almaya devam eden Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum proje hakkında yanlış bilinen doğruları da açıklarken projenin önemine değindi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ KAÇ ETAPTAN OLUŞACAK?

Dünyada deniz ticaretinin her geçen gün daha da önem kazandığını belirten Bakan Kurum "Kanal İstanbul özgürlük projesidir. Koruma, kurtarma projesidir. Boğazımızı güvenlik çemberine alacak. Türkiye, jeopolitik ve jeostratejik olarak çok önemli bir konuma sahip eşsiz bir ülke. Birileri bizim, ülkemizin, milletimizin bu nimetten faydalanmasını istemiyor" diyerek projenin Türkiyeyi dünyanın merkezi haline getireceğini söyledi.

Bakan Kurum Panama'nın yıllık 2 milyar, Süveyş'in ise yıllık 4 milyar kazanç sağladığını belirterek Türkiye'nin de ekonomik olarak güç kazanacağını söyledi. Kanal İstanbul'un toplam 7 etaptan oluşacağını söyleyen Bakan Kurum "Kanal İstanbul'un olduğu bölgede; etaplar halinde 40 milyon metrekarelik, Türkiye'nin en büyük rezerv yapı alanında yeni, sağlıklı konutlar üreteceğiz.

Kanal İstanbul Projesi, 7 etaptan oluşuyor. Çevre düzeni planını ve 3 etapta da imar planını tamamladık. Planlama alanının yaklaşık yüzde 52'sini, yeşil alanlara yürüyüş ve bisiklet yollarına ayırmışız. Planlama alanında onlarca Ar-Ge merkezi, teknoloji üsleri, üniversiteler inşa ediyoruz" dedi.

Kanal İstanbul projesinin 21 metre derinlikte kazılacağını belirten Bakan Kurum böyle bir projenin deprem fay hatlarını tetikleyeceği iddialarının bilimsellikten uzak olduğunu belirterek yine İstanbul'un susuz kalmasına neden olması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri