Bakan Kurum Açıkladı: Kanal İstanbul Projesi Sayesinde Boğaz'ın Güvenliğini Sağlayacağız!

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile sadece İstanbulluların değil tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Kanal İstanbul projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesinde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

KANAL İSTANBUL PROJESİNDE SON DURUM NE?

Sürekli olarak yapılıp yapılmayacağı konusunda tartışma yaşanan Kanal İstanbul projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda milletvekilleri ile bir araya gelen Murat Kurum vekillerin sorularını yanıtlarken Kanal İstanbul projesi hakkında da bilgilendirmede bulundu. Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Kanal İstanbul’da depremle ilgili... Evet, rezerv alan üretiyoruz yani arazinin yüzde 52’sini terk ediyoruz. 3 etap, planlarımızı onayladık, çevre düzenimizi, planımızı onayladık. Bu çerçevede çıkacak rezerv alanlarda çeper ilçeler için rezerv konutlar üreteceğiz, o rezerv konutlar da Boğaz’ın güvenliğini sağlayacak" diyerek projenin Boğaz'ın güvenliği açısından önemine bir kere daha değindi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ KRONOLOJİK SIRALAMA! PROJE İLK NE ZAMAN GÜNDEME GELMİŞTİ, AÇIKLANMIŞTI?

Kanal İstanbul projesi ilk olarak o dönemde Başbakan olarak görev alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. 2011 yılının Nisan ayında Kanal İstanbul projesi tanıtım toplantısı düzenlenmiş ve mega proje resmen ilan edilmişti.

Projenin açıklanması ile Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yer alan arsa fiyatları rekor üzerine rekor kırarken 2013 senesinde Kanal İstanbul Projesi Yüksek Planlama Kurulu kararı yayımlandı. 2014 senesinde ise projenin güzergahı değiştirdi. Projenin ihalesinin 2021 yıl sonuna kadar yapılması planlanırken ilk kazmanın ne zaman vurulacağını ise ihale içeriği belirleyecek.

Emlak Haberleri Haberleri