Bakan Kurum Açıkladı! Türkiye Arnavutluk'a 522 Konut İnşa Edecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gün içinde yapmış olduğu konuşmasında Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği konutlara dair detayları açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gün içinde yapmış olduğu konuşmasında Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği konutlara dair detayları açıkladı. TOKİ Başkanlığı aracılığıyla inşa edilecek konutların detayları hakkında bilgi veren Bakan Kurum resmi sürecin başladığını bildirdi.

Hatırlanacağı üzere Arnavutluk, 2019 yılının Kasım ayında depremle sarsılmıştı.



O dönem zor günler geçiren ülkeye ilk yardım eli uzatan ülke ise Türkiye olmuştu. Türkiye tarafından deprem sonrası alınan karar ile Arnavutluk'a içerisinde kapalı otopark ve iş yeri merkezinin de bulunduğu 522 konutluk proje adımı atmıştı.



TÜRKİYE ARNAVUTLUK'TA 522 KONUT İNŞA EDECEK



Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği projeye ilişkin gün içerisinde bir toplantı gerçekleştirildi.



Videokonferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya Arnavutluk Yeniden İnşadan Sorumlu Devlet Bakanı Arben Ahmetaj ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut yer aldı. Söz konusu toplantıda projenin yapım aşamasına ilişkin detaylar konuşulurken Bakan Kurum inşa edilecek konutlara dair bilgi verdi.



Konuşmasının başında Türkiye'nin her daim kardeş Arnavutluk'un yanında olduğunu ifade eden Bakan Kurum inşa edilecek proye hakkın şu ifadeleri kullandı.



"Tiran’da ve Durres’te konutların, kamu binalarının hasar tespit çalışmalarına katıldık. Bugün imzalayacağımız 'Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İş Birliği Sözleşmesi' ile Arnavutluk Laç şehrine yapacağımız 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeriyor. Bu sözleşmeyle süreci resmen başlatmış oluyoruz. Konutlarımızın projelerini Arnavutluk’taki kardeşlerimizin konut kullanma alışkanlıklarına, Arnavutluk'un yerel mimarisine uygun olacak şekilde hazırladık"



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri