Bakan Kurum Duyurdu: 90 Yıllık Sorun Çözüldü, Suğla Gölü Çevresindeki Araziler Kiralandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Suğla Gölü çevresindeki hazine arazileri hakkında son dakika açıklaması yaptı. Tarım arazileri kiraya verildi!

Konya'da 90 yıldır devam eden sorun çözüme kavuşturuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Konya'nın Suğla Gölü çevresinde bulunan tarım arazilerinde yaşanan sorunun çözüme kavuşturulduğu duyuruldu.

KONYA SUĞLA GÖLÜ ÇEVRESİNDEKİ HAZİNE ARAZİLERİ KİRAYA VERİLDİ!

Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında Konya Suğla Gölü etrafında yer alan ve mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazileri üzerinde tarım yapan ve çiftçilerin sözleşmeden doğan hakları ve devletin vermiş olduğu sosyal haklardan yararlanabilmelerini sağlamak adına bu arazileri çiftçilere kiraladıklarını dile getirdi.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Murat Kurum "Konya'mızdaki Suğla Gölü'nün çevresinde hazineye ait arazilerde tarım yapan vatandaşlarımızın sözleşmeden doğan haklardan ve tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için bu arazileri kiraladık" sözleri ile yaşanan sorunları çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Seydişehir'de 1560 kişiye 22 milyon 500 bin m2,

Ahırlı'da Akkise Suğla arazisinde 2 bin 266 kişiye 14 milyon 200 bin m2,

Yalıhüyük'te ise 584 kişinin ise 7 milyon 870 bin m2 tarım arazisinin kiraya verildiğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri