Bakan Kurum Duyurdu: Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Temel Atma Töreni Yapıldı!

Her an meydana gelebilecek büyük bir deprem riski ile karşı karşıya olan İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız verildi.

Her an meydana gelebilecek büyük bir deprem riski ile karşı karşıya olan İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız verildi. Sorunlu yapı stokunun yoğun olduğu Esenler bölgesinde 60 bin konut için yapılacak olan çalışmaların 1617 konutluk bölümünün temelleri atıldı.

Esenler kentsel dönüşüm projesi için beklenen ilk adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile çok sayıda üst düzey isim ve bürokratın katıldığı temel atma töreni tamamlandı.



BÜYÜK İSTANBUL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLADI!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "Bugün "Büyük İstanbul Dönüşümü"nün; 60 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin 1617 konuttan oluşan etabının temellerini Esenler'de attık.İstanbul’da acil dönüşmesi gereken 300 bin konutu, belediyelerimizle omuz omuza, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek dönüştüreceğiz.





Dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehrini de Esenler’de hayata geçiriyoruz. Burası aynı anda Türkiye’nin ilk akıllı şehir merkezi olacak. Buradan 81 ilimize şehir projeleri üretilecek. Yine bu alanda, İstanbul’un en büyük millet bahçesini yaparak projelerimizi taçlandıracağız" sözleri ile büyük projenin ilk adımının atıldığnıı duyurdu.



İstanbul'da riskli yapıların yıkılarak yerlerine yeni ve depreme dayanıklı yeni konutların yapılmasını amaçlayan kentsel dönüşüm projeleri büyük önem taşırken ne yazık ki çok sayıda bölgede yaşanan rant savaşları nedeni ile pek çok proje yarım kalmış ya da temeli dahi atılamamıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri