Bakan Kurum duyurdu! İnşaat malzemecileri 11 ilde fiyatı sabitledi

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi 11 ilde büyük yıkıma neden olurken bölgede binlerce bina enkaz haline gelmişti.

Bakan Kurum duyurdu! İnşaat malzemecileri 11 ilde fiyatı sabitledi - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklama ile deprem bölgesinin yeniden inşa edilmesi için alınan son dakika kararını duyurdu. 

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi 11 ilde yıkıma neden olurken bölgenin yeniden inşası için çalışmalar başlamıştı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra depremin yıkıma neden olduğu Gaziantep, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Kilis ve Osmaniye'de OHAL ilan edilmişti. 

11 İLDE İNŞAAT MALZEMECİLERİ YENİ KARAR AÇIKLADI! 

Depremin yerle bir ettiği 11 ilde hayatın yeniden normale dönmesi için çalışmalar başlarken Bakan Kurum yaptığı açıklamasında “Üreticisi, inşaatçısı, işçisi, mühendisi, mimarı ile hep birlikte bu süreci yürütmek zorundayız. Devletin gücünü bugün vatandaşa gösterme, her türlü imkânı vatandaşa verme günü. Bunu da hep birlikte yapmak zorundayız. Bunu yapacak güce ve kudrete sahibiz. El birliği içerisinde bu süreci yöneteceğiz" diyerek bölgeyi baştan inşa edeceklerini söyledi. 

Bakan Kurum yaptığı açıklamasında "Üreticisi, inşaatçısı, işçisi, mühendisi, mimarı ile hep birlikte bu süreci yürütmek zorundayız. O evlerin en temiz, en sağlıklı, en güvenli şekliyle yapılmasını bekliyorum. Devletin gücünü bugün vatandaşa gösterme, her türlü imkanı vatandaşa verme günü. Bunu da hep birlikte yapmak zorundayız. Bunu yapacak güce ve kudrete sahibiz.

El birliği içerisinde bu süreci yöneteceğiz. Bu süreci doğru yönetmek zorundayız. Biz pandemi sürecinde kimsenin çalışmadığı bir dönemde afet konutunu da yaptık, sosyal konutumuzu da yaptık, kamu yatırımlarını da yaptık. Milletin evden çıkmadığı süreçte biz sokaktaydık. Maskeyle gittik şantiyede çalıştık. Tüm dünya tedariki durmuştu. Yarın hepsi düzene girer, aslolan olanı orada takip etmek, olanı birlikte yönetmek. Bunu da inşallah yöneteceğiz" diyerek inşaat malzemecilerinin OHAL ilan edilen 11 ilde inşaat malzemesi fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını söyledi. Bakan Kurum devletin tüm gücü ile vatandaşın yanında olmaya devam edeceğini söyledi. 

Emlak Haberleri Haberleri