Bakan Kurum Duyurdu: Otopark Yönetmeliği Yeniden Düzenlenecek, TOGG İçin Şarj İstasyonu Zorunlu Hale Gelecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum otopark yönetmeliği hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum otopark yönetmeliği hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.



ELEKTRİKLİ ARABALAR İÇİN ŞARJ İSTASYONLARI ZORUNLU HALE GELECEK



TOGG projesi ile beraber Türkiye'de şarj istasyonlarına olan ihtiyacın artacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Yerli otomobilimizin 2023 yılında yola çıkmasıyla birlikte konutlarda, AVM'lerde, yollarda elektrikli şarj istasyonları ihtiyacı ortaya çıkacak. Buna ilişkin de hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla ortak bir proje yürütüyoruz.



Bu çerçevede hem Otopark Yönetmeliği'nde hem de İmar Yönetmeliği'nde düzenlemeler yapacağız. Otopark Yönetmeliği'nde yapacağımız düzenlemeyle birlikte her 50 park yerinden bir tanesi elektrikli araçlar için ayrılacak, şarj istasyonları olacak, bu zorunlu hale geliyor" diyerek hazırlıklara başlayacaklarını söyledi.



YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI İÇİN HER ŞEY HAZIR



Türk ekonomisi açısından büyük önem taşıyan yerli otomobil projesi hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yerli otomobilin üretileceği Gemlik Fabrikası için yer tahsisi ve ÇED raporu için onay işlemlerinin tamamlandığın zaten filii fabrika inşaatının da başladığını söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri