Bakan Kurum Formülü Açıkladı: Devlet Ucuz Arsa ve Konut Üretecek, Kiralık Ev Fiyatları Düşecek!

Kiralık ev fiyatlarına yeni düzenleme hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu. Satılık ve kiralık ev fiyatları ne zaman düşer, düşecek?

Ev fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş kiralık ev fiyatlarına da yansırken hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarına devlet müdahalesi gündeme gelmişti. Türkiye, Hollanda'da olduğu gibi yeni kiralık evlerin tavan fiyatlarına düzenleme kararını tartışmaya başlarken 3 bakanlık konut fiyatlarına müdahale konusunda izlenecek yolu belirlemek adına toplantı kararı almıştı.

Süreçte merak edilen konular hakkında resmi açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında kira fiyatlarına yönelik düzenlemeler hakkında bilgi verirken öncelikle konut fiyatlarını düşüreceklerini, ev kiralarında da bu sayede düşüşü sağlayacaklarını dile getirdi.

KİRALIK EV FİYATLARINA TAVAN SINIRLAMASI VE YENİ DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Ev kiralarında yapılacak olan yasal düzenleme hakkında da bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "20 yılda emlak rayici neyse siz bunu çarparsınız-bölersiniz ve aylık kiranız bu fiyatı geçemez. Kirada yıllık artışı, o yılın TÜFE ortalaması neyse bu çerçevede yapabilirsiniz. Aksi her durum kanuna aykırıdır" diyerek devletin TOKİ ve Milli Emlak üzerinden ucuz arsa satışı ile destek vereceğini duyurdu.

İmar planına uygun projesini hazırlayarak ruhsatını alan kişiler Milli Emlak üzerinden satılan ucuz hazine arazilerinden alarak bu arsalar üzerinde tek katlı ev inşa edecek. Böylelikle atıl hazine arazileri üzerinden vatandaş ucuz ev sahibi olurken devlette konut sorunu çözmüş olacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri