Bakan Kurum Kanal İstanbul Projesiyle ilgili Net Konuştu

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, son günlerin en çok tartışma konularından birisi haline gelen Kanal İstanbul'u yapacaklarını söyledi. Kanal İstanbul'un yapımına artık daha fazla inandıklarını açıklayan Bakan Kurum amirallerin bildirisini de eleştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması geldi. Kanal İstanbul Projesi'nin yapımını istemeyenlerin artık net bir şekilde ortaya çıktığını söyleyen Bakan Murat Kurum, amirallerin bildirisi hakkında da eleştirel ifadeler kullandı.

KANAL İSTANBUL'UN YAPILACAĞINA DAİR İNANCIMIZ ARTTI

Kanal İstanbul'un yapılacağına dair inançlarının arttığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız daha önce 'inadına yapacağız' demişti. O ifade ile neyin, nerelerin, hangi mihrakların ve kimlerin kastedildiği dün gece itibariyle ayan ve beyan bir şekilde ortaya çıkmıştır. Sözde emekli amirallerin yelkenlerini kimlerin rüzgarları ile şişirdikleri milletimizce net bir şekilde bilinmektedir. Milletimiz her fırsatta onlara hükümetlere istikamet verdiğiniz o deniz sona ermiştir demiştir.” dedi.

Kanal İstanbul'a karşı olanların ortak bir söylemde bulunduklarına dikkat çeken Bakan Murat Kurum, “Ya Kanal Ya İstanbul diyenlerin, ÇED Raporu'nu bile okumadan televizyonlarda ahkam kesenlerin, Türkiye'nin tüm projelerine karşı çıkan takozcu odaların ve birliklerin, bu ülkede her hayırlı işi frenlemeye çalışan sığ muhalefetin Kanal İstanbul'a dair millet iradesini yok sayan büyükelçilerin ifadeleri ile dün gece yarısı Kanal İstanbul'u bahane ederek zihinlerindeki antidemokratik kalıntıları ortaya çıkaran darbeci bildiriye imza atan 103 emekli amiralin kullandığı ifadeler birbirleriyle örtüşmektedir.” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZE ARMAĞAN EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Bakan Kurum, “Kanal İstanbul'u eleştiren bu odaklar vesayetçi sistemin son kalıntılarıdır. Biz dün olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde projelerimizi esere dönüştürmeye devam edeceğiz. Onlar bir söyleyecekler, biz bin yapacağız. Onlar olmaz diyecekler, biz nasıl olacağını eserlerimizle gözlerine sokacağız. Biz Kanal İstanbul'u milletimize armağan edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EKONOMİMİZE MİLYARLARCA LİRA KATKI VERECEK

Kanal İstanbul'un çok boyutlu sonuçlarının olacağını söyleyen Bakan Kurum, “Bu bir devlet ve millet projesidir. Vatanımızın istiklalinin ve gelecek nesillerimizin istikbalinin garantisidir Kanal İstanbul. İstanbul boğazımızı koruma, kurtarma ve özgürlüğünü teminat altına alma projesidir. İstanbul'un marka değeri Kanal İstanbul ile zirveye tırmanacaktır. Türkiye bu proje ile şehircilik, lojistik, ulaşım, ar-ge ve deniz ticareti konusunda merkez ülke olacaktır. On binlerce gencimiz için yeni istihdam alanları sağlanacak, yatırım bedeli kısa bir süre içerisinde karşılanacak ve her yıl milli ekonomimize milyarlarca liralık katkı sunacak bir projeden bahsediyoruz.” dedi.

DÜNYANIN EN ÇEVRECİ PROJESİ OLACAK

Kanal İstanbul projesinin çevreci bir proje olduğunun altını çizen Murat Kurum, “Dünyanın en çevreci projesini yapıyoruz. Proje alanının yaklaşık yüzde 52'si yeşil alan olacak. Yürüyüş parkurları, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, millet bahçeleri, ekolojik koridorlar ile dünyada eşi benzeri olmayacak bir alana kavuşacağız. Deprem Dönüşümlü Rezerv Konut Alanı'nda 500 bin nüfuslu Dünyanın en geniş akıllı şehrini kuracağız. Tüm konutlarda yatay mimari ve mahalle kültürüne önem verilecek. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık. Büyük Türkiye'nin en büyük yatırımı Kanal İstanbul olacak.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri