Bakan Kurum rakamı verdi 11 ilde 212 bina yıkık ya da yıkılacak

Deprem bölgesi ilan edilen 11 ilde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Bakan Murat Kurum son rakamı açıkladı.

OHAL ilan edilen 11 ilde Kahramanmaraş depremi sonrası yaraların sarılması ve yaşamın bir an önce eski normale dönmesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında depremin etkilediği Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana'da OHAL ilan edilmişti. 

OHAL ilan edilen illerde ilk etapta arama kurtarma çalışmaları ile enkaz altında kalan canların sağ bir şekilde çıkartılması için yoğun çaba sarf edilmişti. Büyük deprem felaketi ile sarsılan illerde arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları başlarken bir yandan da yeni yaşam alanlarının kurulması için çalışmalara başlanmıştı. 

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ BİNA YIKILDI, HASAR ALDI?

Kahramanmaraş depremi ile 11 ilde büyük bir yıkım yaşanırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında hasar tespit çalışmalarında sona geldiklerini belirterek "Adıyaman'da %95 seviyelerine geldiğini arkadaşlar ifade ettiler. Tüm illerimizde 604 bin 856 bölümden oluşan 212 bin binanın acil yıkılacak, yıkık, ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık. 

Burada devletimiz tüm imkanlarıyla birlikte milletinin yanındadır. 319 bin konutun tüm mikro bölge, jeofizik mühendislerimizle yapılan çalışmalar sürecinde tamamlananların sürecini başlatıyoruz" diyerek depremden etkilenen illerde toplamda 212 bin binanın yıkık, ağır hasarlı ve yıkılacak bina olarak kayıt altına alındığını duyurdu. 

Emlak Haberleri Haberleri