Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul Açıklaması: Sadece Siyasi Algı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sık sık gündeme taşınan Ya Kanal Ya İstanbul tepkilerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yanıt verdi. Bakan Kurum Kanal İstanbul depremi tetikler mi, denizdeki canlı yaşamı nasıl etkilenir, su kıtlığı yaratır mı, su ihtiyacını arttıracak mı gibi önemli sorulara yanıt verdi.

Son derece yoğun bir gündem ve tempo ile çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Türkiye'de de etkisini her geçen gün arttıran küresel iklim değişikliği hakkında milletvekillerine TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda özel bir sunum gerçekleştirdi.

Küresel iklim değişikliği hakkında önemli bilgilendirmelerde bulunan Bakan Kurum ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul projesi hakkında gelen soruları da yanıtlayan Bakan Murat Kurum teknik konularda da merak uyandıran sorulara ilk elden yanıt vermiş oldu.

KANAL İSTANBUL DEPREMİ TETİKLER Mİ?

İstanbulluların şu andaki en büyük korkusu beklenen İstanbul depremi olarak öne çıkarken Kanal İstanbul projesi de sık sık depremi tetikleyeceği yönündeki haberlere konu olmaya devam ediyor. Projenin deprem üzerindeki etkisi hakkında milletvekillerinden gelen soruyu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum projelendirme aşamasında 52 farklı kurum ve 202 bilimadamı ile çalıştıklarını belirterek gereken tüm adımların atıldığını dile getirdi.

Bakan Kurum Kanal İstanbul'un derinliğinin 21 metre olacağını belirterek bilimadamları ile yapılan tüm görüşmelerde 21 metre derinlikteki bir su yolunun depremi tetiklemeyeceği yönünde bilgi aldıklarını belirterek yine dev projenin su kıtlığı yaratacağı iddialarına da yanıt vererek sadece yüzde 3 oranında su kaynaklarına etki edeceğini dile getirdi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ HAKKINDA SİYASİ ALGI YÜRÜTÜLÜYOR!

Çevre Bakanı Murat Kurum "Ya Kanal Ya İstanbul" denilerek projeye karşı büyük bir siyasi algı operasyonu yürütüldüğünü dile getirerek projeyi karşı çıkan kişilerin hiçbir bilimsel açıklaması olmadığını savundu.

Emlak Haberleri Haberleri