Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüm, Deprem Dönüşümü ve Kamulaştırma Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum peş peşe gelen son dakika deprem haberleri sonrası kentsel dönüşümde önceliklerinin depremsel dönüşüm olacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum peş peşe gelen son dakika deprem haberleri sonrası kentsel dönüşümde önceliklerinin depremsel dönüşüm olacağını söyledi. Detaylar haberimizde...

Özellikle de İzmir'de yaşanan depremin ardından bir kere daha Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.

DEPREM DÖNÜŞÜMÜ ÖNCELİKLİ KONU OLMAYA DEVAM EDECEK!

Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü bizim her zaman önceliğimiz oldu. Balıkesir de Kuzey Anadolu fay hatları üzerinde depremin yaşandığı, hissedildiği bir bölgemiz.

Bu konuda belediyelerimizin önceliğinin de deprem dönüşümü olması gerektiğini bugün toplantımızda tekrar vurguladık. Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Master Planı çerçevesinde de şehrimizde dönüşmesi gereken alanları, vatandaşlarımızın rızasıyla hızlı, yerinde gönüllü prensipleriyle dönüştürecek adımları atacağımızı da burada ifade etmek isterim" sözleri ile yerinde ve gönüllü kentsel dönüşüm prensipleri ile çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

KUŞ CENNETİ SINIRLARI İÇERİSİNDE 1.5 MİLYON METREKARE ARAZİ KAMULAŞTIRMA KAPSAMINA ALINACAK!

Türkiye'nin en büyük doğal zenginlikleri arasında yer alan Kuş Cenneti hakkında da açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu alanı kesin korunacak hassas alan ilan edeceklerini duyurdu.

Kuş Cenneti Milli Parkı olarak koruma altına alınacak alanda yer alan taşınmazlar bedeli ödenmek sureti ile hazine mülkiyetine geçirilecek ve kamulaştırılacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri