Bakan Kurum'dan Son Dakika Kanal İstanbul Açıklaması: Kanal İstanbul İmar Planları Onaylandı, Askıya Çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu resmi açıklama ile Kanal İstanbul imar planının onayladıklarını duyurdu. Kanal İstanbul imar planı askıya çıktı. Askıya çıkmak ne demek, şimdi ne olacak, Kanal İstanbul ihalesi ne zaman, ilk kazma ne zaman vurulacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile Kanal İstanbul projesinin imar planlarını onayladıklarını duyurdu.

KANAL İSTANBUL PROJESİ UYGULAMA İMAR PLANLARI ONAYLANDI!

Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Kanal İstanbul projesine ilişkin olarak daha önce 1/100 bin, 1 /5000 ve 1/ 1000 imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda, yapılan itirazlar doğrultusunda yapılan bu itirazları değerlendirdik ve 1 /100000 imar planımızı geçen hafta askıya çıkardık.

1/5000 ve 1000 uygulama imar planlarını da vatandaşlarımızın sorunlarını çözerek, itirazları değerlendirerek ve İstanbul'umuza değerine değer katacak Kanal İstanbul projemiz için artık imar planlarını onaylamış ve bugün itibari ile askıya çıkmış bulunuyoruz. İnşallah Kanal İstanbul projesi için artık çalışmalarımızı hızlandırarak aziz İstanbul'umuza, Kanal İstanbul projemizi kazandırmış olacağız" dedi.



İMAR PLANI ASKIYA ÇIKMAK NE DEMEK, ASKI SÜRESİ NE KADAR?

Tüm imar planları kanunen zorunlu olarak duyurulmaktadır. Hazırlanan imar planı en az 15 gün boyunca ilan edilir. İşte bu 15 günlük süreye imar planının askıya çıkması adı verilir. İmar planı askı süresi 15 gündür. Hazırlanan imar planı ilan panosuna asıldığı için imar planı askıya çıktı adı ile anılmaktadır.

KANAL İSTANBUL İHALESİ NE ZAMAN, İLK KAZMA 2021 YILINDA VURULACAK MI?

Kanal İstanbul projesi hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum projenin ihalesinin 2021 yılında yapılacağını duyurmuştu. Proje için ihale yıl sonuna kadar yapılırsa ilk kazmanın bu sene vurulabileceği belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri