Bakan Kurum'dan Son Dakika Yeni Emlak Yasası ve Çevre Ajansı Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum emlak yasası son dakika açıklaması ile Çevre Ajansı hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum emlak yasası son dakika açıklaması ile Çevre Ajansı hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Çevre Ajansı Kanun teklifi kabul edildi. Çevre Ajansı Kanunu ile neler değişecek?

Emlak365.com / Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken son dönemde kamuoyu tarafından yakından takip edilen Çevre Ajansı kanun teklifi hakkında da yeni bilgilendirmede bulundu.

EMLAK YASASI SON DAKİKA: ÇEVRE AJANSI KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kocaeli'nin Derince ilçesinde gerçekleştirilen "Millet Bahçeleri Fidanlarla Buluşuyor" etkinliği kapsamında yapmış olduğu konuşmasında yeni Çevre Ajansı kanunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum "Dün, Türkiye Çevre Ajansı'nın kurulması, Sıfır Atık'ın yaygınlaşması ve çevre dostu ulaşımın desteklenmesi gibi birçok maddeyi içeren kanun, Gazi Meclisimizin Genel Kurulu'ndan geçti. Milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Tüm bu çalışmalarımızla bir taraftan şehirlerimizi, Millet Bahçelerimizle şehirlerimizde yeşil alanlarımızı ve doğal korunan alanlarımızı artırıyor, 2023'ün, 2053'ün, 2071'in Türkiye'sini yeşil ağlarla örüyoruz" sözleri ile yeni yasanın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

YENİ EMLAK YASASI VE ÇEVRE AJANSI KANUNU NELERİ DEĞİŞTİRECEK?

Meclisten geçen Çevre Ajansı Kanun teklifi kapsamında marketlerde ücretsiz olarak verilen market ve ekmek reyonundaki ince poşetler yerine kese kağıdı uygulamasına geçilecek.

Depozito yönetim sistemi kurulacak ve sıfır atık hedefi ile artık plastik ürünlerden depozito alınacak. Satış noktalarına iade edilen bu atıklar için ödenen depozito ödeyen kişiye iade edilecek.

Yiyecek içecek ambalajları için üretilen plastik ürünler depozito sistemi ile ekonomiye yeniden kazandırılacak. Eskiden çöpe atılan tüm bu ürünler ile ekonomiye büyük bir kaynak aktarılmış olacak.

Emlak Haberleri Haberleri