Bakan Murat Kurum QR Kodlu Tapu Dağıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum QR Kodlu Tapular için yeni açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum QR Kodlu Tapular için yeni açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Antalya gezisi kapsamıda tamamlanan konutların tapularını hak sahiplerine dağıttı.



Yeni QR Kodlu tapuları vatandaşları dağıtan Bakan Kurum burada kendi cep telefonu ile katılımcılara QR kodlu tapuları nasıl kullanacaklarını anlattı.



Bakan Kurum " 4 Bin 874 Tapu Senedi Dağıtacağız"



Bakan Murat Kurum açıklamasında "QR kodlu yeni tapu senetlerimiz ile QR kodunu telefonunuza okutarak taşınmazınızın ada, parsel ve harita bilgilerine erişebilirsiniz. Bu tapularınız sizin ananızın ak sütü gibi devletin resmi tapusudur" dedi.



Vatandaşların kentsel dönüşüm süreçlerine de değinen Bakan Kurum "Yüzde 99.5 bir oranla halkın tamamının tüm hak sahiplerinin rızasını almak suretiyle kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. 6 bin 500 konut, bin 300 hak sahibinin tapuları Tapu Kadastro Müdürlüğüne işlendi. 4 bin 874 konutun hak sahiplerine tahsisi yapıldı. 4 bin 874 tapu senedini vereceğiz" dedi.





Yeni QR Kodlu Dijital Tapu Nasıl Alınacak?



Eski tapularını değiştirmek isteyen kişiler taşınmazın bağlı olduğu belediye içerisinde yer alan Tapu Dairelerini kimlik belgeleri ve tapuları ile beraber ziyaret ederek yeni tapularını çıkarabilecek. Yeni tapu almaya giden kişilerin kimlik belgelerinin yanı sıra tapu almak için gereken belgeler arasında yer alan iki adet vesikalık resim ve emlak vergisi borcu yoktur yazısı da istenecek.



Yeni QR Kodlu Tapuların Avantajı Ne?



Yeni tapuların üzerinde artık QR kodu olacağını söyleyen Bakan Kurum "Diğer önemli özellik QR kodlu olması. Tapu senetlerinin üzerinde QR kodu bulunuyor. Bu QR kodunu cep telefonunuza okuttuğunuz zaman bizim Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün TAKBİS sistemine giriyorsunuz ve maliki olduğu arsa, konut, alışveriş merkezi neyse bu taşınmazla ilgili bilgileri üzerine tıklayıp görebiliyorsunuz.



Adası, parseli, ilçesi, metrekaresi, tapu alanı neyse burada detaylı bir şekilde görüyoruz. Peki bu gayrimenkule gitmek istiyorsak da burada 'rota' kısmına tıkladığımızda navigasyonla gideceğimiz gayrimenkule bizi yönlendirebiliyor. Bu açıdan da baktığımızda hayatımızı kolaylaştıracak, ne aldığımızı, nerede olduğunu öğrenebileceğimiz önemli bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor" dedi.



Yeni QR Kodlu Tapular Nasıl Olacak? Yeni Tapu Örneği



Dijital Tapu Dönemi Başladı, QR Kodlu Yeni Tapular Geliyor!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yeni Tapu Senedi Tanıtımını Yaptı!



Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri