Bakan Murat Kurum Tunceli'deki Projeleri Açıkladı! TOKİ Sosyal Konutları, Millet Bahçesi Ve Diğer Yatırımlar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tunceli'yi ziyaret ederek bakanlık projelerini yerinde inceledi. Tunceli'deki imar faaliyetlerine dair açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, TOKİ yatırımları ile Millet Bahçesi hakkında bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum il ziyaretlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ı ziyaret ederek bakanlık projelerini yerinde inceleyen Bakan Murat Kurum şimdi de Tunceli'yi ziyaret etti.

TUNCELİ'YE 19 YILDA 2 MİLYAR TL YATIRIM

Tunceli ziyaretinde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Tunceli'mize diğer illerimize gösterdiğimiz önemi göstererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 19 yılda bu kentimize 2 Milyar TL'lik çevre ve şehircilik yatırımı yaptık. Tunceli'nin gelişimi için yeni projelerimizi de sürdürüyoruz.” dedi.

TOKİ 1.833 SOSYAL KONUT YAPTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Tunceli'deki yatırımlarına dair bilgi veren Bakan Murat Kurum, “Tunceli'de TOKİ eliyle bugüne kadar 1.833 adet sosyal konut yaptık. 733 bin metrekarelik taşınmazı vatandaşlarımıza kiraladık. Ayrıca çeşitli projelerde çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Yoğun bir şekilde inşaat faliyetlerimizi sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM DEVAM EDEN PROJELERİ AÇIKLADI

Devam eden projelere dair bilgi vermeye devam eden Bakan Murat Kurum, “Çemişgezek ve Ovacık'ta 662 konut ve sosyal donatı inşaatımız devam ediyor. Bu yıl içerisinde Merlez, Mazgirt ve Akpazar'da 329 konutumuzun inşasına başlayacağız. Tunceli'ye İller Bankası aracılığı ile 25 projede 112 Milyon TL kaynak aktardık. Ayrıca 38 Milyon TL yatırım bedelli projelerimizi de sürdürüyoruz. Elazığ depremi nedeniyle zarar gören konutların hak sahipleriiçin Mazgirt'te 100, Merkez'de 250, Pertek'te 100 ve köylerde 500 olmak üzere toplamda 950 konut inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TUNCELİ'YE MİLLET BAHÇESİ

Tunceli'de kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Munzur ve Pülümür vadilerini kesin korunacak hassas alan olarak belirleyip korumaya alacağız. Munzur Üniversitesi'nin 2. etap çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çalışmanın tutarı 140 Milyon TL olacak. Bu şekilde üniversitemize 415 Milyon TL'lik yatırım yapılacak. Munzur Mahallesi'nde de 22 bin metrekarelik alanda bir Millet Bahçesi yaparak Tuncelili vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız.” açıklamasını yaptı.

Emlak Haberleri Haberleri