Bakan Murat Kurum'dan Canlı Yayında Son Dakika Kira Artışı Düzenlemesi Açıklaması Geldi

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş ülke genelinde tepki çekmeye devam ederken gözler hükümet tarafından açıklanacak kiralara yeni düzenleme kararının açıklanmasına çevrilmişti.

Ev kiralarında yaşanan anormal artışlar dar gelirli vatandaşın barınma krizi içerisine düşmesine neden olmuştu. İlk olarak konut fiyatları yükselmiş, sonrasında yoğun mülteci göçü ile kiralık ev kıtlığı yaşanmaya başlanmıştı. Süreçte büyük şehirlerde hem kiralar alev almış, hem de boş kiralık ev bulmak imkansız hale gelmişti.

Konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından özel bir toplantı düzenlenmiş, ev kiralarına yeni düzenleme yapılması masaya yatırılmıştı. Konu hakkında yeni bir son dakika açıklaması da özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Bakan Murat Kurum tarafından yapıldı.

KİRA ARTIŞI DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI: KİRALIK EV FİYATLARINA MÜDAHALE GELECEK Mİ?

Canlı yayında yapmış olduğu konuşmasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son dönemin en çok tartışılan konularından biri loan konut fiyatlarına da değindi. Bakan Murat Kurum kiralık ev fiyatlarını düşürmek için 3 bakanlık bünyesinde özel bir toplantı yapıldığını belirterek "Kira artışlarıyla ilgili 10-15 gün içinde bir düzenleme Meclis'e gelebilir" ifadelerini kullandı.

EV KİRALARI DÜŞECEK Mİ, HOLLANDA MODELİ UYGULANABİLİR Mİ?

Hollanda'da kiralık ev fiyatlarına yapılan fahiş zamlar sonrasında hükümet tarafından yapılan yasal düzenleme ile boş evlerin hızla kiraya verilmesini sağlayacak adımlar atılmış, kiralık ev fiyatlarına da yasal sınır getirilmiş, belirli bir rakamın üzerine evlerin kiraya verilmesine yasak getirilmişti.

Türkiye'de de benzer bir modelin hayata geçirilmesi talep edilirken, söz konusu kararın mülkiyet hakkını ihlal etmeye girebileceği tartışmaları yaşanmaya başlanmıştı. Bu tip yasakların yerine konut üretimini arttırarak kiraları düşürecek adımların atılması istenmişti.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri