Bakan Pekcan Duyurdu: Esnafa Kira Yardımı ve 1000 TL Pandemi Desteği İçin Son Başvuru Tarihi Uzatıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafa kira desteği ve gelir kaybı 1000 TL pandemi yardımı için açıklanan son başvuru tarihini uzattıklarını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafa kira desteği ve gelir kaybı 1000 TL pandemi yardımı için açıklanan son başvuru tarihini uzattıklarını duyurdu. Esnafa kira yardımı son başvuru tarihi ne zaman dolacak, 1000 TL pandemi yardımı başvurusu e devlet üzerinden nereden, nasıl yapılır?

Pandemi döneminde alınan zorunlu kısıtlama kararları nedeni ile gelir kaybı yaşayan esnafa kira desteği ve gelir kaybı yardımı için para ödemesi yapılacağı ilan edilmişti. Yapılan açıklamada esnafa kira yardımı son başvuru tarihi bugün dolacaktı ancak alınan karar ile bu süre uzatıldı.



ESNAFA KİRA YARDIMI VE 1000 TL GELİR KAYBI DESTEĞİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ UZATILDI!



Hatırlanacağı üzere yapılan açıklama ile Kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar 30 Aralık 2020 Çarşamba günü, Kimlik numarasının son hanesi 2 olan vatandaşlar 31 Aralık 2020 Perşembe günü, Kimlik numarasının son hanesi 4 olan vatandaşlar 1 Ocak 2021 Cuma günü, Kimlik numarasının son hanesi 6 olan vatandaşlar 2 Ocak 2021 Cumartesi günü, Kimlik numarasının son hanesi 8 olan vatandaşlar 3 Ocak 2021 Pazar günü başvuru yaparken 4 Ocak Pazartesi ve 8 Ocak 2021 Cuma günü tarihine kadar tüm vatandaşların başvuruları alınacaktı.



Esnaf için belirlenen son başvuru tarihi bugün itibari ile sona erecekti.







Bakan Pekcan resmi twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik 30 Aralık 2020’de başvuruları alınmaya başlanan gelir kaybı ve kira desteklerinde son başvuru tarihini, gelen talepler üzerine, 11 Ocak 2021 Pazartesi saat 23:59’a kadar uzattık" sözleri ile son başvuru tarihini 11 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar uzattıkları müjdesini verdi.



Esnafların yoğun başvurusu devam ettiği ve son başvuru tarihi için yoğun talep olması nedeni ile bakanlığın bu kararı aldığı belirtilirken başvuru tarihinin dolmasının ardından yapılacak olan yardımların yatırılacağı tarihin ilan edilmesi bekleniyor.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri