Bakan Pekcan'dan Esnafa Kira Yardımı ve Gelir Kaybı Desteği Müjdesi: E Devlet Başvuru Ekranı Yeniden Açılıyor!

Koronavirüs salgını döneminde getirilen zorunlu kısıtlama ve kapatma kararları ile büyük gelir kaybına uğrayan esnaf için kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemesi yapılacağı ilan edilmiş, başvuru ve ödeme tarihleri duyurulmuştu.

Koronavirüs salgını döneminde getirilen zorunlu kısıtlama ve kapatma kararları ile büyük gelir kaybına uğrayan esnaf için kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemesi yapılacağı ilan edilmiş, başvuru ve ödeme tarihleri duyurulmuştu. Süreçte belirtilen tarihlerde başvuru yapamayan esnaflar için yeni başvuru imkanı tanınacağı duyuruldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Koronavirüs salgını döneminde getirilen zorunlu kısıtlama ve kapatma kararları ile büyük gelir kaybına uğrayan esnaf için kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemesi yapılacağını duyurmuştu. Yapılan açıklama ile başvuru için aranılan şartları taşımasına rağmen başvuru işlemini tamamlayamayan esnaf ve sanatkarlar için ikinci kez başvuru yapma hakkı tanındı.



ESNAF VE SANATKARLARA KİRA YARDIMI VE GELİR KAYBI DESTEĞİ ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURU EKRANI YENİDEN AÇILDI!



Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Bakanlığımıza ulaşan talepler üzerine esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağlıyoruz. Buna göre destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnaflarımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart 2021 saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden yapabilecektir. Hayırlı olsun" diyerek başvuruları bir kere daha uzattıklarını duyurdu.





133 iş kolu için belirlenen kriterlere uyan esnaf ve sanatkarlar için devlet kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödeyeceğini duyurmuştu. Süreçte ilk olarak bakanlık 3 ay boyunca kira yardımı ve gelir desteği ödemesini yapacağını açıklamıştı. Ocak ayı sonu itbari ile başlayacak olan ödemeler için 3 milyona yakın kişi başvuruda bulunurken bazı kişiler ise ne yazık ki başvuru tarihini kaçırmıştı.



Yapılan açıklama ile son başvuru tarihini kaçıran ancak başvuru için aranılan tüm şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlar için kira yardımı başvurusu imkanı bir kere daha tanınmış oldu.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri