Bakandan Açıklama: Türkiye'nin Mega Projelerinde Son Durum Ne? Kanal İstanbul, YHT Metro Projeleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi, Ankara Sivas yüksek hızlı tren projesi, Sabiha Gökçen Metrosu, Bursa'nın Ankara Eskişehir YTH bağlantısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mega projelerde son durum ne, Kanal İstanbul'a ilk kazma ne zaman vurulacak, ihale tarihi ne zaman?

Önemli ulaştırma projelerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

Bugünkü programını Bursa'ya ayıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu devam eden projeler hakkında önemli bilgiler verirken, yapımı devam eden mega projelerin son durumlarını da duyurdu.

KANAL İSTANBUL PROJESİNİN TİCARET HACMİ 710 MİLYAR DOLAR

Yapılan peş peşe açıklamalar ile gündemdeki yerini koruyan Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklaması yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Dünya ticaret hacminin yüzde 90'ı denizlerden sağlanıyor. Geçen hafta dünya bir ders aldı. Süveyş Kanalı tıkandığında günlük zarar 9 milyar dolar olarak biliniyor.

Orta Koridor'da ülkemiz mihenk taşı. Ülkemizin üzerinden geçen 710 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Burayı ne kadar güçlendirirsek biz oradan payımızı alacağız. İstanbul Boğazı'nın önemi, geçmişte kazalar var. Ne kadar zarar verdikleri ortada" diyerek proje hakkında ilk adımı 2021 yılında atacaklarını söyledi.

PENDİK - SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI METROSU HAKKINDA SON DURUM NE?

Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı projesi hakkında da bilgi veren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu metro hattını Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığını belirterek projeni yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını dile getirdi.

ANKARA SİVAS YÜKSEK HIZLI TREN YHT HATTI PROJESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Yapımına devam edilen proje hakkında da bilgi veren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Ankara Sivas yüksek hızlı tren projesini de Haziran ayına kadar devreye almayı planladıklarını duyurdu.

Emlak Haberleri Haberleri