Bakanlığın Satın Talimatı Sonrası 8 Bin 339 Lojman Satıldı

Kamu konutlarının satışlarının önünün açılmasının ardından bu zamana kadar 8 bin 339 lojmanın satışı yapıldı. Bu satışlarla 2 milyar 329 milyon TL'lik gelir elde edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamu konutlarının satışlarına dair verilen talimat sonrası, bu zamana kadar yapılan satışlara dair bazı veriler açıklandı. Bu kapsamda 11 binden fazla lojman için verilen talimatın ardından 8 binden fazla satış yapıldı. Kamu konutlarının satışlarına ilişkin ayrıntılar.

11 BİN 700 LOJMANDAN 8 BİN 339'U SATILDI

Mülkiyeti kamuya ait olan konutların satışlarına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir talimat vermişti. Lojmanların ekonomiye kazandırılması amacıyla verilen talimat sonrası 11 bin 700 adet kamu konutunun satışı planlandı. Bu konutlar adında bakanlığın vermiş olduğu talimat sonrası yapılan toplam satış 8 bin 339 oldu. Açık ihale yöntemi ile gerçekleştirilen satışlar sonrası ise hazinenin kasasına 2 milyar 329 milyon TL girmiş oldu.

2B ARAZİLERİ VE HAK SAHİPLERİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması çalışmalarının dışında devam eden diğer projeleri ise 3B arazilerinde yaşanan hukuki ihtilafların çözülmesi ve hak sahiplerinin uzun zamandır kullancıısı olduğu taşınmazlarda malik olması.

Bu çalışmalar kapsamında 2021 yılında uygulamaya giren 6292 sayılı kanun kapsamında bugüne kadar yaklaşık 584 bin 941 taşınmaz satıldı, Ayrıca bu satışlar ile 821 bin 459 hak sahibi vatandaş tapusuna kavuştu. Bu düzenlemeler ile ise de elde edilen gelir 10 milyar 300 milyon TL civarında oldu.

TARIM ARAZİLERİNİN HAK SAHİPLERİNE SATIŞI

Yine 6292 sayılı kanun kapsamında ayrıca Hazine ait tarım arazilerinden ciddi miltarda gelir elde edildi. Hazine ait olan tarım arazilerinin kiracılarına, kullanıcılarına ve hissedarlarına yapılan satışlar ile bu zamana kadar 641 milyon TL gelir sağlandı. Bunun yanında 82 bin 529 hak sahibine 64 bin 728 taşınmaz satışı gerçekleştirildi.

Tarım Arazilerinin Kiralanması

Tarımın gelişmesi, çiftçilerin desteklenmesi için bu zamana kadar 579 milyon metrekare tarım arazisi kiralandı. Tarım arazilerinin kiralanmasında uygulanan fiyatlandırma ecrimisi değerinin yarısı üzerinden oldu. Ayrıca bu kiralamalar ile 52 bin 958 vatandaş tarım arazisi kullandı. 2020 yılında Tıbbi, aromatik ve süs bitki türleri ile ceviz, badem, Antep fıstığı, zeytin başta olmak üzere çok sayıda tarım ürünü için 14 milyon 300 bin metrekare arazi kiralandı.

Toprağı Olmayan Çiftçilere Kiralanan Araziler

Yine toprağın az olan yada hiç toprağı olmayan çiftçilerin desteklenmesi kapsamında Hazine Arazileri kiraya verildi. Geçtiğimiz sene hayata geçirilen proje kapsamında tarım üretim ile tarım istihdam desteklendi. Yaklaşık 15 milyon metrekare tarım arazisi vatandaşlara kiralandı.

Emlak Haberleri Haberleri