Bakanlık Ceza Yağdırdı! 2020 Yılının İlk 6 Ayında 113 Milyon Liralık Çevre Cezası Kesildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimlerine tüm hızı ile devam ederken Çevre Kanunu'na muhalefet eden işletmelere göz açtırmıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimlerine tüm hızı ile devam ederken Çevre Kanunu'na muhalefet eden işletmelere göz açtırmıyor. Yapılan çevre denetimleri kapsamında mevzuata aykırı olan atık ithal edenlere ve atık kirliliğine sebep olan işletmelere rekor para cezası kesilirken kesilen ceza tutarının 2019 yılının aynı dönemine oranla iki katına yaklaştığı açıklandı. Detaylar haberimizde...

Çevrenin korunması için denetimlerini sıkılaştıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde kuralları ihlal ettiği belirlenen işletmelere adeta para cezası yağdırdı.



EN ÇOK ÇEVRE CEZASI ATIK KİRLİLİĞİ NEDENİ İLE KESİLDİ!



Açıklanan rakamlara göre en çok çevre cezası atık kirliliği nedeni ile kesildi. 345 cezai işlem uygulanan atık kirliliği ihlali nedeni ile toplam kesilen para tutarı ise 48 milyon 114 bin lira olarak açıklandı.



"ÇED süreci başlatılmaksızın faaliyette bulunanlara, ÇED raporu hazırlamayan ve ÇED raporunda belirttiği kuralları yerine getirmeyen işletmelere 28 milyon 904 bin lira ceza kesildi" ifadesi ile ise ikinci en çok ceza kesilen neden ÇED olarak gösterildi.



Su kirliliğine sebep olan işletmelere kesilen para cezası miktarı ise 13 milyon 802 lira olarak duyuruldu.



Gürültü kirliliği hakkında yapılan açıklamalarda ise "Bakanlık yetkilileri, sınır değerlerini aşan işletmelere 4 milyon 337 bin lira ceza kesti. Toprağı kirletenlere 3 milyon 627 bin lira, anız yakanlara 258 bin lira ve egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayanlara da 616 bin 600 lira cezai işlem uygulandı.



İzinsiz kum alımı, umumi açık yerlerde çevreyi kirletme gibi diğer konu başlıklarında da 4 milyon 465 bin lira ceza kesildi. 6 ayda bakanlık, Çevre Kanunu'na muhalefet eden kuruluşlara toplam 112 milyon 943 bin lira çevre cezası kesti" denilerek 2020 yılının birinci yarısı için kesilen toplam ceza tutarının parasal değeri kamuoyu ile paylaşılmış oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri