Bakanlık resmi açıklamasını yaptı başvuru başladı ihtiyaç sahibi kadınlara devlet o şartla bedava ev verecek!

Devletin ihtiyaç sahibi kişilere yardımları devam ederken barınma yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi kadınlara bedava konut verileceği ilan edildi. Eşi vefat eden dul kadınlara konut yardımı için Bakan Yanık son dakika açıklaması yaptı. İşte detaylar...

TRT Haber kanalının canlı yayınına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni destek paketleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde kapsamı genişletilen sosyal yardımlar sonrasında enflasyonda yaşanan yükseliş ve vatandaşın ekonomik sorunlar yaşaması nedeniyle daha da arttırılmıştı. 

Pandemi yardımı olarak başlayan sosyal destek ödemeleri isimleri değiştirilerek ve kapsamları genişletilerek yapılmaya devam ederken düşük gelirli kişilerin yanı sıra dul kadınlara yönelik devlet yardımları da bu kapsamda ele alınmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan yeni bir destek paketi de dul kadınlara yönelik olarak ödenen konut yardımı olarak öne çıkmıştı. 

EŞİ VEFAT EDEN DUL KADINLARA BEDAVA EV SAHİBİ OLMA İMKANI! 300 BİN LİRASI DEVLETTEN KALANI HAYIRSEVERLER VE BELEDİYELERDEN ÖDENECEK 

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yapan Bakan Derya Yanık devletin tüm yardımlarında olduğu gibi dul kadınlara yönelik devlet yardımlarının da ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek yapıldığını, eşi vefat eden ve 3 çocuğu olan kadınlara yönelik yeni barınma yardımı desteği ödemelerinin başladığını söyledi.

Bakan Yanık saha gözlemleri sonrasında tespit edilen ihtiyaca yönelik olarak bakım sorumluluğu olan kadınlara barınma yardımı verilmesine karar verdiklerini belirterek "Burada ihtiyacı karşıladığımızda bir sonraki durumda kapsamı genişleteceğiz. Temel ihtiyaç zincirinin başında barınma gelir. Biz buradan başladık. Toplam ayırdığımız bütçe 607 milyon TL.

Sosyal yardım kanunu kapsamında hane başına 300 bin lira olacak geri kalanını belediyeler ve hayırseverler karşılayacak. Konutları satın alma ya da yeniden inşa etme olarak belirledik. 80 metrekare ile sınırladık" diyerek ihtiyaçlar tamamlandıkça sıraya yeni ihtiyaçları alacaklarını dile getirdi. 

EŞİ VEFAT ETMİŞ DUL KADINLARA KONUT YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Düzenlenen yardımdan yararlanmak isteyen kadınların yeni program kapsamında nikahlı eşinin vefat etmiş olması, muhtaç durumda olması ve en az 3 çocuğunun olması şartları aranacak. Başvurular ilk etapta Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun, Bingöl illerinde alınırken sonrasında yurt geneline yayılacak. 

Satın alınacak olan konutun 300 bin liralık bölümünü devlet karşılarken kalan tutarı ise hayırseverler ve belediyeler ödeyecek. Başvurular ise belirtilen illerde ve ilçelerde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden kabul edilecek. 

Emlak Haberleri Haberleri