Bali Stili Dekorasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonunda göz yormayan ve karmaşadan uzak bir tarz isteyenler için bali stili tercih edilmesi gereken dekorasyon türü. Bali stili nedir, bali stili dekorasyon nasıl yapılır?

Zevklerin ve ihtiyaçların en somut olarak kendisini gösterdiği yerler yaşam alanları ve ev dekorasyonu. Farklı doku ve renkler, modern ve klasik ürünler ile hayallerimizdeki konforlu alanı evimizde inşa ederiz. Zaman zaman dekorasyonda, aksesuarlarda ya da mobilyalarda ufak değişiklikler yapmak isteyebiliriz. Özellikle de bu değişiklikler mevsim değişikliklerinde gün yüzüne çıkar. Şehrin kalabalığının aksine sakin ve dingin bir dekorasyon için Bali Stili tam aranılan dekorasyon çeşidi.

BALİ STİLİ DEKORASYON NEDİR?

Bali Stili dekorasyonun temel renkleri beyaz, krem ve açık tonlardaki renkler. Canlı ve parlak renklerden uzak durulur ve dingin bir dekorasyon amaçlanır. Hedef şıklık olan bu stilde, mobilyaların dokusu ve malzemesi de çok önemli. Ahşabın ağırlıklı olduğu bu stilde mobilyalar ahşap olabilir ve bu mobilyaların birbiriyle uyumlu olması şart değildir.

Bali stili denilince ilk akla gelen bambu. Zor bulunur olduğu için bambu yerine benzeri başka bir malzeme de tercih edilebilir. Kumaş seçimleri keten ve pamuktan yana yapılmalıdır. Bol bol kumaş kullanımı ile hareketli, uçuş uçuş bir görüntü elde edilebilir. Koltuklarda yumuşak ve pamuklu şallar kullanılabilir.

Bali stilinde halı seçerken halının zemin rengi ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Soft tonlarda halı ve kilimlerin tercih edilmesi gerekir. Bali stilinin gözde halıları jüt halılar tercih edilebilir. Hasır örgüler ve ahşap ürünler ile bali stili dekorasyonunuzu taçlandırabilirsiniz.

Emlak Haberleri Haberleri