Balkanlar'ın En Büyük Camisi "Namazgah Camisi" Yıl Sonunda İbadete Açılacak

Açıldığında Balkanlar'ın en büyük camii unvanını elde edecek olan Namazgah Camisi için çalışmalarda sona gelindi.

Açıldığında Balkanlar'ın en büyük camii unvanını elde edecek olan Namazgah Camisi için çalışmalarda sona gelindi. Detaylar haberimizde...

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) tarafından yapılan Namazgah Camii için çalışmalarda sona gelindi.



Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklama ile camii inşaatında çalışmaların tüm hızı ile sürdüğü ve sona gelindiği, yıl sonuna doğru caminin ibadete açılacağı müjdesi verildi. İşte o yapılan yazılı açıklama;



Namazgah Camii Hakkında Türkiye Diyanet Vakfı Tarafından Yayımlanan Açıklama Metni



"Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşasına başlanan ve Balkanlar'ın en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Namazgah Camisinin inşaatı, hayırsever milletimizin yardımlarıyla sürüyor.



Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2015 yılında atılan ve başkent Tiran semalarında hızla yükselen caminin inşaatı yüzde 70 oranında tamamlandı. Bölge Müslümanlarının adeta 100 yıllık rüyası olan caminin yılsonuna kadar tamamlanarak ibadete açılması planlanıyor.



Osmanlı zamanında Tiran'da bayram namazı kılınan, bütün Müslümanların bir araya gelerek bayramlaştığı ve geçmişin şahidi olan namazgah taşının bulunduğu Namazgah mevkiinde inşa edilen cami, gelenekten geleceğe uzanan ve gelenekle teknolojiyi bütünleştiren, bugünün inşaat teknolojisi ile Balkanlarda hakim olan Klasik Osmanlı Mimarisi üslûbunu buluşturan bir yapı olarak tasarlandı.



Başkent Tiran’da halk arasında Namazgah olanak bilinen bölgede 10 dönüm arazi üzerine inşa edilen cami 5 bin kişilik cemaat kapasitesine sahip. Camide dış alanlarıyla birlikte 10 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Külliye olarak inşa edilen cami, şehrin merkezinde yükselen dört minaresiyle şimdiden başkent Tiran’ın sembollerinden biri haline gelmiş durumda.



Aynı zamanda kütüphane, kültür merkezi, otopark, Kur'an kursu, sergi salonu, yemekhane ve konferans salonunun da yer alacağı caminin yanına "Birlikte Yaşam Müzesi" adını taşıyacak bir müze de inşa edilecek"



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri