Balkonu Kapatıp Odaya, Mutfağa Katanlar Bin Pişman! Balkonlu Evlerin Fiyatları Katlandı

Son dönemde çok popüler olan balkon kapatmak işlemi ile balkonu odaya çevirme, kapatıp mutfağa ya da odaya katma işlemi yapanlar korana virüs krizi sonrasında büyük pişmanlık yaşamaya başladı.

Son dönemde çok popüler olan balkon kapatmak işlemi ile balkonu odaya çevirme, kapatıp mutfağa ya da odaya katma işlemi yapanlar korana virüs krizi sonrasında büyük pişmanlık yaşamaya başladı. Balkonlu evlerin fiyatları katlanarak artarken evde kalma süresinin artması ve sokağa çıkma yasağı süresinin uzaması ile beraber balkonlu ve teraslı evler yeniden revaçta!

Korana virüs salgını sonrasında insanların konut tercihlerinde de çarpıcı değişikler yaşandı.



Özellikle de büyükşehirlerde giderek küçülen evlerin metrekareleri insanları rahatsız etmeye başlarken merkeze yakın ev kriteri de değişti. İnsanlar artık kutu gibi olsun ama toplu ulaşıma merkeze yakın olsun algısı yerine geniş, bahçeli ya da balkonlu ve kalabalıklara uzak evler istiyor.



HERKES BAHÇELİ BİR EVDE OTURMANIN ÖZLEMİNİ KURUYOR!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “Evdeki balkonu salonuna ya da mutfağına dâhil eden birçok kişi şu anda pişmanlık duyuyor.



Bugünlerde bahçeli bir evde olma hayali ise neredeyse toplumun ortak hayali olmuş durumda. Bu içinden geçtiğimiz dönemde ev almak isteyen birçok kişi bu eğilimi en güzel şekilde yansıtıyor” diyerek balkonlu evlerin değerinde büyük artış yaşandığına dikkat çekti.



Emlakçılar da kendilerine gelen kişilerin artık mümkün olduğunca şehirden uzak, sessiz, sakin, sahifiye yerlerde ev aradıklarını, kendilerine ilk sorulan sorunun evin balkonu, terası ya da bahçesi olup olmadığını belirtiyorlar. Ev almak isteyen kişiler artık geniş balkon ya da terasa sahip olan evleri tercih ederken daha yüksek gelir grubuna sahip olan kişiler ise bahçeli villa tipi konutlara yöneliyor.



Korana virüs döneminde en büyük pişmanlığı ise var olan balkonlarını kapatan kişiler yaşıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri