Banka Kredisiyle Kira Öder Gibi İkinci El Ev Almak! Evin Tamamına Kredi Koşulları

Bilindiği üzere vatandaşlar konut kredisi ile ev almak istediklerinde belli bir tutarda peşinat ödemesi yapmaları gerekiyor.

Bilindiği üzere vatandaşlar konut kredisi ile ev almak istediklerinde belli bir tutarda peşinat ödemesi yapmaları gerekiyor. Bu peşinat ödemesi bankadan bankaya değişen oranlarla yüzde 10 ile yüzde 20 arasında. Ancak bazı bankalar ek kampanyalarla evin tamamına kredi verip kira öder gibi kredi sağlıyorlar. Peki bu yüzde yüzde konut kredisi kullanımı hangi şartlarla oluyor.

Kamu bankaları tarafından başlatılan kredi kampanyasında vatandaşlar alacakları evlerinin yüzed 90'ına kadar kredi kullandılar.



Bu kampanyaların dışında özel bankalar tarafından başlatılan konut kredisi kampanyalarında ise bu oran yüzde 80 olarak uygulanıyor. Vatandaşlar bankalar aracılığıyla konut kredisi kullandıkları zaman alacakları evin yüzde 10'u yüzde 20'si gibi bir oranda kredi kullanıyorlar.



Bu oran ile ortalama 200.000 bin TL değerinde olan bir ev alacak olan vatandaşlar 10 bin TL ile 20 bin TL arasında peşinat ödemesi yapıyorlar.



YÜZDE YÜZ KONUT KREDİSİYLE NASIL EV ALINIR?



Çeşitli bankalar müşterilerine alacakları evlerin tamamı için kredi imkanı sağlıyor.



Bu bankalardan birisi de QNB Finansbank. Banka müşterilerinin alacakları evin tamamına kredi sağlıyor. Bu kredi kullanımı için müşterilerin alacakları ev ile birlikte ek bir teminat göstermek durumundalar. Ek teminat sunan vatandaşlara banka 180 ay vadeli kredi imkanı sunuyor.



Bunun dışında banka müşterilerine kişiye özel faiz oranları sunuyor. Bu krediden faydalanacak olan vatandaşlar müşteriler ek teminat gösterdikten sonra kredilerini kira öder gibi kullanabiliyorlar. Başvurular banka şubelerine yapılıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri