Bankalar 100 Bin TL'ye, 110 Bin TL'ye konut satışı yapıyorlar! Yatırımlık konut satış ilanları yayınlandı!

Bankalardan yapılan konut satışları çok sayıda vatandaş için yatırım fırsatı oluyor. Peki bankalar 200 Bin TL'nin altında hangi konutları satıyorlar? İşte bankaların kelepir konut fırsatları...

Ev sahibi olmak isteyen ama emlak piyasasının yüksek fiyatlarından dolayı gözü korkan vatandaşlara bankalar önemli fırsatlar sunmaya devam ediyorlar. Bankalar kendi mülkiyetlerine geçen konutları oldukça uygun fiyatlarla satışa çıkarma imkanına sahipler. Bu da konut yatırımı yapacak olanlar için başlı başına bir fırsat anlamına geliyor? işte bankadan konut satışlarına dair tüm bilmeniz gerekenler...

BANKADAN KONUT SATIŞLARI!

Bankaların satışa çıkardıkları konutların fiyatları en çok dikkat çeken konu oluyor. Bu evler için bankalar emlak piyasasının altında fiyat belirleyince herkes bunda bir başka gerekçe aramaya başlıyor. Ancak bu fiyat politikası bankaların bazı zorunluluklarından kaynaklanıyor. Bankalar bu konutları mülk edinmek için direkt bir yatırım bütçesi ortaya koymuyorlar. Aksine müşterilere kullandırılan kredilerin sorunlu krediye dönüşmesi halinde müşterinin ipotek gösterdiği konutun banka mülkiyetine geçmesi durumu yaşanıyor. 

Bankaların emlakçılık yapmak gibi bir faaliyet alanları bulunmuyor. Bu durum banka için ekstra külfet oluyor. Bu konutların idaresi yapılamayacağı için satış kararı vermek en doğru hamle olarak değerlendiriliyor. Buna karşın müşterinin sorunlu kredisine karşılık konut alınmasına rağmen verilen kredi kayıtlara kredi zararı olarak işliyor. Bu kredi zararının silinmesi için ise konutların acele satılması gerekiyor. Bundan dolayı da uygun fiyat belirliyorlar. Ayrıca açık artırma şeklinde yapılan atışlarda artırma payı bırakılması için de fiyatlar bir makul tutuluyor. 

BANKALARDAN SATILIK KELEPİR KONUTLAR!

Bankalar şu anda satışa çıkardıkları bazı konutlar için emlak piyasasına göre oldukça düşük satış fiyatları belirlediler. Bu konut satış ilanlarının incelemelerini yapanlar uygun fiyatlarla konut sahibi olma imkanı buluyorlar. 

Türkiye Finans tarafından Afyonkarahisar İhsaniye'de oldukça uygun fiyatlarla konut satışları başladı. 1+1 büyüklüğünde 60 metrekare konut için 110 Bin TL, 65 metrekare konut için 115 Bin TL fiyat açıklandı. Ayrıca ING Bank da Mardin Kızıltepe'de 115 metrekare 2+1 konutu 120 Bin TL'den satışa çıkardı. 

ING Bank tarafından yayınlanan konut satış ilanına göre 3+1 büyüklüğündeki 85 metrekarelik konut için 100 Bin TL'lik fiyat belirlendi.

Türkiye Finans tarafından Hatay Payas'ta da konut satışları yapılıyor. 2+1 72 metrekare ve 74 metrekare konutlar 160 Bin TL'den satışa çıkarıldı.

Emlak Haberleri Haberleri