Bankalar Emlakçı Oldu! Kredi Borçlarını Ödeyemeyen Vatandaşların Konutları İlan Sitelerinde Satışa Çıkarılıyor!

Türkiye'de ekonomik göstergelerin olumsuz seyretmesi sonucunda vatandaşlar ciddi bir ödeme güçlüğü içerisine düştüler.

Türkiye'de ekonomik göstergelerin olumsuz seyretmesi sonucunda vatandaşlar ciddi bir ödeme güçlüğü içerisine düştüler. Vatandaşların bu durumu en çok bankalara yaradı. Bankalardan kredi kullanan ve borcunu ödeyemeyen vatandaşların ipotekli taşınmazlarına el koyan bankalar bu taşınmazları bir emlakçı gibi satışa çıkarıyorlar.

Türkiye'de son dönemlerde vatandaşların gelirlerinde azalma gerçekleşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle ortaya çıkan ödeme güçlüğü en çok bankaların işine geldi. Bankalardan taşınmazlarını ipotek göstererek kredi kullanan vatandaşlar ödemelerini gerçekleştiremeyince gayrimenkullerinden oldular. Bankaların el koyduğu gayrimenkuller yine bankalar tarafından yayınlanan satış ilanları ile ciddi bir karla satılıyor.



EL KONULAN 2.000 KONUT BANKALAR TARAFINDAN SATILIYOR



Kredi borçlarını ödeyemeyen müşterilerinin gayrimenkullerine el kjoyan bankalar bu taşınmazları kendi siteleri üzerinden satışa çıkarıyordular. Ancak bu ilanlara yeteri kadar ilgi gösterilmeyince bankalar ikinci el online satış sitelerine de ilan vermeye başladılar. Türkiye genelinde bankalar tarafından şu anda yaklaşık 2.000 konut bu yöntemle satılmak isteniyor. Bu konutların bir çoğunun sahibi olarak ise kamu bankalarının olması da dikkatlerden kaçmadı.



TURİSTİK TESİS BİLE SATIYORLAR!



Türkiye'nin hemen hemen her ilinde satışa çıkarılan taşınmazlar içerisinde sadece konutlar bulunmuyor. Turistik tesisler bile bankalarca haczedilerek ilan sitelerinden satışa çıkarıldı. Ekonomik anlamda büyük bir krizin işareti olan bu gelişme vatandaşları kredi çekerken bundan sonra çok daha fazla düşünmeye itmesi bekleniyor.



VATANDAŞLARIN KONUTLARINA EL KOYUP YÜKSEK KARLA SATACAKLAR!



Öte yandan normalleşme sürecinde kredili konut satışlarının yükselmesinin bu açıdan yeni bir sorunun da temilini oluşturacağından endişe ediliyor. Düşük maliyetli kredi fırsatını kaçırmak istemeyen vatandaşlar imkanlarını zorlayarak kredi kullanıp konut satın aldılar. Bu kredilerin ödenme zamanı geldiğinde ise ödeme aksaması yaşanırsa satın alınan konutlara bankalar tarafından el konulacak. El konulan konutlar yine üzerine ciddi bir kar eklenerek ilan siteleri aracılığı ile satışa çıkarılacak. Bu işlemlerde vatandaşlar büyük zarar ile karşılaşırken bankaların tamamı karlarına kar eklemeye devam edecekler.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri