Bankalardan Satılık Konut Fırsatı! Piyasa Fiyatından Yüzde 25 Daha Ucuz Ev Fiyatları ve 180 Ay Vadeli Yüzde 0.64 Konut Kredisi Desteği

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası ve Akbank gibi çok sayıda banka ellerinde oluşan konut stoku sorununu çözmek için ucuz ev satışına yöneldi.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası ve Akbank gibi çok sayıda banka ellerinde oluşan konut stoku sorununu çözmek için ucuz ev satışına yöneldi. Kamu bankaları konut stoku konusunda en yüksek rakama sahip olan bankalar olarak öne çıkarken dosya masrafsız ve ekspertiz ücreti alınmadan yüzde 0.64 faiz oranı ile 180 ay vadeli konut kredisi desteği ile satışa sunulan konutlar piyasada bulunan emsal fiyatlarından yüzde 20-25 oranında daha ucuz indirimli fiyatlarla satılıyor. İşte sunulan o büyük fırsatlar!

Bankaların takibe düşen kredi miktarı rekor üstüne rekor kırarken bankaların konut stoku da yaşanan bu yükselişten payını aldı.



Konut stoku sorununu çözmek ve bilançolarını rahatlatmak isteyen bankalar konut fiyatlarına indirim yaparken kamu bankaları 180 ay vadeli ucuz konut kredisi desteği de sağlıyor.



BANKALAR 25 BİNDEN FAZLA UCUZ KONUTU SATIŞA SUNDU! BANKALARIN SATILIK KONUT İLANLARI İLE EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERİN YANI SIRA TARLA, İŞYERİ VE ARSA SATIŞLARI DA YAPILIYOR



Konu hakkında açıklama da bulunan TYusuf Mert Yılmaz “Özellikle ekspertiz raporlarının eksiksiz olarak düzenlenmiş olması ve satış fiyatlarının piyasadan yüzde 20-25 oranında daha düşük olması sebebiyle bankadan verilen ilanlar daha çok talep görüyor” derken Tapu Com sitesi CEO'su Emre Şahin ise konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüşün ardından satışa sunulan konutların aynı gün içerisinde elden çıkarıldığını belirterek konuta olan talebin arttığını söyledi.



Erşahin bankalardan satılık konutlar için KDV muafiyeti olduğunu da hatırlatarak “Pandemi döneminde belki biraz sapma olabilir, ama genel olarak bu oran yüzde 1'in altında. Önemli bir kısmı ise takipte olan KOBİ ve ticari kredilerinden kaynaklanıyor. Son kredi genişlemesinin ödeme zamanı 12 ay sonra gelecek. Bu noktada bir artış olabilir. Aynı zamanda işten çıkarma yasaklarının bitmesi sonrasında takibe düşme oranlarını arttırabilir. Böylece bankaların edindikleri gayrimenkullerin sayısı 50 bin adeti bulabilir" diyerek sayının artacağını söyledi.





HALKBANK, VAKIFBANK VE ZİRAAT BANKASI SATILIK KONUT İLANLARI TEMMUZ 2020 İLE HEM YÜZDE 20 İNDİRİM HEM DE 180 AY VADELİ YÜZDE 0.64 KONUT KREDİSİ DESTEĞİ SAĞLIYOR!



Açıklanan rakamlara göre bankalar arasında en fazla konut stoku 3 kamu bankası üzerinde yer alırken Vakıfbank satışa sunduğu konutlar için yüzde 20 indirim yaparken Halkbank ise yüzde 0.64 faiz oranı ile 180 ay vadeli konut kredisi desteği sağlıyor.





Kamu bankalarının internet siteleri üzerinden satışa sunulan konutlar için ihale yöntemi usülü ile teklif toplanırken belirlenen sürenin sonunda en yüksek teklifi veren kişi konutun sahibi olma imkanına kavuşuyor. İsteyen kişiler satın aldıkları konut için bankadan 180 ay vadeli konut kredisi desteği alarak yüzde 10 peşinatla ev sahibi olma imkanı elde ediyor.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri