Bankaların Faiz Oranları Düştü, Gayrimenkul Yatırımı Yeniden Yatırımcının Güvenli Limanı Oldu!

Bankaların 32 günlük vadeli hesap faiz oranları büyük bir hızla düşmeye devam ederken yaşanan düşüş sonrası vatandaşın rotası yeniden konuta yöneldi.

Bankaların 32 günlük vadeli hesap faiz oranları büyük bir hızla düşmeye devam ederken yaşanan düşüş sonrası vatandaşın rotası yeniden konuta yöneldi. Vadeli mevduat hesabı faiz oranları düşerken altın ve dolar hesabı açanlara getirilen ek vergiler konut ve gayrimenkul yatırımı yapan kişilerin sayıları artmaya başladı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas tarafından yapılan açıklamaların detayları haberimizde...

Bankaların 32 günlük vadeli hesap faiz oranları büyük bir hızla düşmeye devam ederken altın ve dolar hesapları için de getirilen ek vergiler vatandaşı alternatif yatırım araçlarına yöneldi.



Vadeli hesap getirisinin enflasyonun altına düşmesi ile beraber gayrimenkul yatırımı yeniden gündeme geldi. Konu hakkında açıklama yapan KONUTDER Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas vatandaşa konut yatırımını tavsiye etti.



BUGÜN KONUTA YATIRIM YAPAN, YARIN ÇOK KAZANACAK!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında gayrimenkulun zamanı geldi değerlendirmesinde bulunarak “Yatırım açısından artık gayrimenkulün zamanı yeniden geldi.



İnşaat maliyet endeksi 2016 ile 2020 arasında yüzde 90’ın üzerinde arttı. Konut fiyatlarındaki artış yüzde 50’de kaldı. Üreticilerin zam yapmadığı bu dönemde fırsatlar da arka arkaya geliyor. Yılda 1 milyon 200 bin konut üretilirken bugün 300 bin üretiliyor. Arz azalmışken, talep çok olacak. Mevduat, döviz, altın bekleneni sunmuyor. Yeni yatırımcı yine gayrimenkul talebine geçti" diyerek konuta yatırım için çok uygun bir dönemde olunduğunu söyledi.



Konu hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden Prof. Sefer Şener'de para piyasalarına getirilen döviz ve altın kambiyo vergisi sonrası konut yatırımının da cazibesinin arttığını belirterek “Büyük ve kurumsal yatırımcıların da dövize talebi azaltılmış oldu.



Böylece yatırımcı borsaya yönleniyor TL’ye güveniyle. Belirtilerini görüyoruz. İkincisi de arka arkaya faiz indirimleri özellikle konuttaki ve otomotivdeki canlanmayı gösteriyor" değerlendirmesinde bulunarak konut ve gayrimenkul yatırımının gelecek dönemde cazibesinin katlanarak artacağını dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri