Bankaların Satışa Çıkardığı Ucuz Konutlar Krediye Uygun Olur Mu? Konut Kredisiyle Alınabilir Mi?

Bankaların satışa çıkardığı konutlardan almak isteyenler, konut kredisi kullanabilirler mi? Banka konutları krediye uygun mu? Bankalar satışa çıkardıkları konutlarına özel faiz oranları uygular mı?

Konut fiyatlarının çok yükselmesinin ardından ikinci ve üçüncü seçenekler daha çok değerlendirilir oldu.

Bankaların satışa çıkardığı konutlarda fiyatların daha ucuz olma durumu nedeniyle ilanlar daha yakından takip edilir oldu. Banka konutlarından almak isteyenlerin ise merak ettikleri noktalar var. Bu noktalardan birisi de banka konutlarının krediye uygun olup olmadığı.

BANKA KONUTLARININ ALIMLARINDA KONUT KREDİSİ KULLANILIR MI?

Bankaların satışa çıkardığı konutlar mülkiyeti kendilerine ait olan konutlar. Bu konutlara dair duyurular her bankanın kendi sitesinden ilan edilir. Konut satışlarında hemen hemen her bankanın duyurusu ve ilanı bulunmakta. Konut alacaklar için özel seçeneklerin yer aldığı duyurularda en dikkat çeken özelliklerin başında fiyat geliyor. Bu konutlarda fiyatlar piyasadan daha ucuz olabiliyor.

Banka Konut Satışları Nasıl Yapılır?

Bankaların konut satışları ihale ile yapılır. Online düzenlenen ihalelere müşteriler banka şubelerinden yada internet bankacılığından teklif verebilirler. Belli bir başlangı. fiyatı üzerinden verilen teklifler sonrası en yüksek teklifi verene konut satılır. Çoğu konutun ilk teklif fiyatına satışı gerçekleşir.

Dairenin Boş veya İşgalli Olma Durumu

Konut satışlarına dair hazırlanan ilan sayfasında konutun boş olduğuna ilişkin bilgi yer alır. Bunun dışında bazı bankaların duyurularında konutların işgalli olduğu belirtilir. Bu durumda bankadan bilgi alınabilir.

Krediye Uygunluk Durumu Konut Kredisi Başvurusu

Bankaların satışa çıkardığı konutlar için kredi çekilebilir. Bankalar yine satış duyurusunda konutlar için özel bilgiler vermekte. Bu bilgilerde krediye uygunluk durumu bildirilir. Burada evin krediye uygun olduğu yada bilinmediği bildirilir. Krediye uygun evler için 120 ay vadeli kredi kullanılır. Diğer durumlar için yine banka şubelerinden bilgi alınabilir.

Emlak Haberleri Haberleri