Bartın İl Özel İdaresİ Bütçesi Yetmeyince Lüks Villaları Satışa Çıkardı!

Sakin ve kalabalıktan uzak bir tatil yapmak isteyen kişilerin gözdesi olan Bartın İnkumu bölgesinde yer alan villalar Bartın İl Özel İdaresi tarafından satışa sunulmuştu.

Bartın İl Özel İdaresi tarafından satışa sunulan lüks villalardan sadece 2 tanesinin satıldığı açıklandı. Emlak365.com olarak sizlere 27 Mayıs 2021 tarihinde duyurmuş olduğumuz Bartın İl Özel İdaresi Dubleks Tatil Evleri hakkında bütçe yetersizliği nedeni ile satış kararı çıkmıştı.

Turistik amaçlı kullanılması amacı ile CHP'li eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Hasan Akyol tarafından ÇİTOSAM'dan 1 lira bedelle Zonguldak İl Özel İdaresi'ne devredilen lüks villalar henüz kullanılmadan satışa sunulmuştu. Dubleks tatil evi statüstünde yer alan evler için muhammen satış bedeli 1 milyon 250 bin lira olarak belirlenmişti.

SATIŞA SUNULAN 12 VİLLADAN SADECE 2 TANESİ SATILMIŞTI!

27 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ihale ilanı kapsamında Bartın İl Özel İdaresi, Kemerköprü Mah. 150. Cad. No: 2, İl Encümeni Toplantı Salonunda yapılacak olan ihale tarihi 8 - 9 Haziran 2021 tarihi olarak duyurulmuştu. Sözcü Gazetesi yazarlarından Ali Ekber tarafından yapılan habere göre turizm cenneti olarak kabul edilen Amasra' da yer alan lüks villalar Bartın İl Özel İdaresi tarafından bütçe yetersizliği nedeni ile satışa sunuldu.

1995 senesinde yapılan devir işleminden sonra tek bir çivinin dahi çakılmadığı alanda Bartın İl Özel İdaresi tarafından 3 sene önce lüks villalar yapılmıştı. Bu villalardan biri Valilik makamının kullanımına verilirken kalan 12 tanesi ise İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından kullanımına ayrılmıştı. İl Özel İdaresi tarafından yetmeyen bütçe nedeni ile satışa sunulmuştu. Yapılan habere göre 12 villadan sadece 2 tanesinin satıldığı açıklanırken Valilik makamının kullanımına ayrılan villanın satış kapsamı dışında tutulduğu ilan edildi.

Emlak Haberleri Haberleri