Baruthane Arazisi Millet Bahçesi Oluyor!

Uzun süredir tartışmalara neden olan Ataköy Baruthane Arazisi için son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Detaylar haberimizde...

Uzun süredir tartışmalara neden olan Ataköy Baruthane Arazisi için son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Detaylar haberimizde...



Baruthane Millet Bahçesi Projesi



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ mülkiyetinde olan Baruthane Arazisi Ataköy sınırları içerisinde yer alıyor. 564 ada 160 parselde yer alan arazi yapılan değişiklik ile günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olarak kiralanabilir yeşil alan olarak tescillenmişti.



Blumar Projesi İptal Edildi



Aslında söz konusu arazi üzerinde 2010 senesinde yapılan sözleşme ile 80 metre yüksekliğe sahip olan 7 gökdelenin inşa edilmesini içeren Blumar projesi gerçekleştirilmesine izin verilmişti. Ancak daha sonra vatandaşların yoğun itirazları sonucu açılan dava sonucunda TOKİ projeden vazgeçtiğini duyurmuştu.



Daha sonra TOKİ büyük bir karara imza atmış ve 2 milyarlık kazançtan vazgeçtiğini duyurarak bu araziyi park yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine devrettiğini duyurmuştu. 60 bin metrekarelik dev arazi millet bahçesi olarak vatandaşın kullanımına açılacak.



Başkan Kerimoğlu "Proje Bizim Başarımızdır"



Konu hakkında açıklamada bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu “Ataköy sahili maalesef utanç verici bir şekilde adeta Çin Seddi gibi. Halkımızın güneşini, rüzgarını ve denize ulaşımını kesen bu yapıların ruhsatına kim imza attıysa ben de lanetliyorum.



Ataköy sahilinde kalan son 60 bin metrekarelik toprak parçasında da yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alanda inşaat yapılmak istendi. Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy halkının büyük çabası ve gayretiyle biz Ataköy 160 parselde yapılmak istenen inşaata müsaade etmedik.



Bugün burada eğer TOKİ(Toplu Konut İdaresi) Parkı çalışması başladıysa, bunun arkasında Bakırköy halkının direnci ve Bakırköy Belediyesi’nin hukuk nezdinde büyük mücadelesi vardır.“ diyerek projenin başarısının kendilerine ait olduğunu söyledi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri