Üniversitelerde yüz yüze eğitime başlanması ile beraber öğrenciler öğretim gördükleri şehirlere dönüşe başlarken büyük bir kiralık ev krizi patlak vermişti. Göç dalgası ile Suriyeli ve Afganlı mültecilerin artan sayısı, kentsel dönüşüm, yeni konut üretiminin azalması gibi nedenlerle boş kiralık ev bulmak adeta imkansız hale gelirken öğrenciler buldukları boş evler için istenen rekor kiralar ile mağdur olmuştu.
Süreçte üniversitelerin yoğun olarak bulunduğu Ankara, İstanbul ve İzmir'de öğrencilerin yaşadığı kriz daha da büyürken istenen yüksek fiyatları vermeye razı olan öğrenciler dahi boş kiralık ev bulamaz hale gelmişti. Yaşanan kiralık ev krizine karşı ilk hamleyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş attı.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 5 BLOKLU 800 ÖĞRENCİYİ BARINDIRACAK TAŞINMAZI YURT YAPILMASI İÇİN DEVRETTİ!
Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öğrencilere müjdeli haberi verdi. Başkan Yavaş Mamak Araplar Mahallesi'nde bulunan 5 blokta yer alan 800 öğrenciyi barındıracak taşınmazı Hacettepe Üniversitesi'ne bedelsiz olarak devretti.
Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Mamak Araplar Mahallesi'nde bulunan taşınmazların Hacettepe Üniversitesine devredildiği duyuruldu. Alınan kararı sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Mamak'ta bulunan 800 öğrenci kullanımına uygun taşınmazımızı Hacettepe Üniversitesi'ne Yurt ve Konukevi olarak kullanılmak üzere tahsis ediyoruz. Sevgili gençler, umarım üniversite hayatınızın en güzel anılarının ev sahibi oluruz. Hep yanınızda olacağım" dedi.
BAŞKAN YAVAŞ'TAN KONUT FİYATLARINA VE KİRALARA ZAM UYARISI!
Yapmış olduğu ikinci paylaşımında ise artan konut fiyatlarına değinen Başkan Mansur Yavaş "Bu vesile ile artan konut fiyatlarına da değinmek istiyorum.
Sevgili ev sahibi hemşehrilerimden özellikle şehrimize eğitim için gelen öğrencilere karşı anlayışlı olmaları konusunda hassasiyet bekliyorum. Onlar bizim geleceğimiz" diyerek zam yapılmamasını istedi.
Koronavirüs salgını döneminde konut fiyatları büyük bir hızla yükselmiş, konut üretiminde yaşanan arz kesintisi ve takip eden aşırı talep nedeni ile konut fiyatlarında ciddi artış yaşanmıştı. Yaşanan yükseliş kiralara da yansırken yüz yüze eğitime geçilmesi, ertelenen düğünlerin yeniden başlaması, kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması ve tayinlerin başlaması gibi pek çok nedenin üst üste gelmesi ile boş kiralık evler karaborsaya düşmüştü.