Başkan müjdeyi verdi; İstanbul'a dört yeni metro hattı! Hem de bu yıl

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal , bu yıl sonunda dört yeni metro hattının faaliyete geçeceğini açıklamasının ardından vatandaş merakla yeni metro hatlarının nereden geçeceğini öğrenmek istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal , bu yıl sonunda dört yeni metro hattının faaliyete geçeceğini açıklamasının ardından vatandaş merakla yeni metro hatlarının nereden geçeceğini öğrenmek istedi.

İşte İBB başkanı Uysal’ın açıkladığı İstanbul’da yeni açılacak o metro hatları..


İbb başkanı Uysal yeni metro hatları için firmalarla görüşülüp anlaşmalar sağlandı. Yapılan anlaşmalar açık ve net şeklinde konuştu.

"Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun Yamanevler-Çekmeköy arasındaki 7 istasyonunun haziran ayı sonunda açılacağını söyleyen başkan , Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ile Bostancı-Dudullu Metrosu'nun Bostancı'dan İMES'e kadar olan 9 istasyonunu yıl sonunda açılacak." dedi.

İlk olarak İstanbul'un metrolarının çok daha hızlı tamamlanmasını ve kentin ulaşım sorunlarının çok daha hızlı bir şekilde çözülmesinin amaçlandığını dile getiren Uysal, "Biz metroların hızlı bir şekilde ve yeni finans modeliyle yapılmasını istedik. Şu anda ihalesi yapılan metrolardan 4 tanesinin, müteahhitlerle oturup devamına karar verdik.

Devam kararı almamızın sebebi, önceden başlayan 4 tane metro hattının bu yıl sonu açılmasının sözünü almış olmamız. Bizim buradaki anlayışımız şu; Dünyada bu kadar uzun sürmeyen metro inşaatları İstanbul’da neden uzun sürsün? İmzalanan protokolle, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Hattı’nın hızlı bitirilmesi için de anlaşmaya vardık." şeklinde açıklamada bulundu.

İBB başkanı Uysal’ın açıklamalarına göre inşaatların hızlı bir şekilde tamamlanması için müteahhitlerinde bazı mantıklı istekleri oldu. Müteahhitler bizim sorunlarımız çözülürse biz de inşaatları hızlı bir şekilde tamamlarız şeklinde konuşunca, Başkan Uysal ve ekibi İBB olarak gerekeni yaptı. Sonunda müteahhitlerden sözü kaptı.

Yeni açılacak olan raylı sistemler şunlar


1- Eminönü-Alibeyköy

Toplam 14 istasyondan oluşan tramvay hattı yıl sonunda açılacak ve 35 dakika içerisinde 10.1 kilometrelik yolu alacak.

2- Bostancı İDO - Dudullu

Toplam 13 istasyondan oluşan metro hattının 9 istasyonluk bölümü bu yıl sonunda açılacak. Bu 9 istasyon Bostancı’dan İmes’e kadar olan yolu kapsıyor. Bu yeni hattın uzunluğu 14.3 kilometre.

3- Kabataş -Mahmutbey

Toplam 15 istasyondan oluşan hat bu yıl sonunda açılacak. Toplam 18 kilometre uzunluğunda ki hattı 26 dakika da tamamlanacak.

4- Üsküdar - Çekmeköy

Toplam 16 istasyondan oluşan hattın uzunluğu 20 kilometre uzunluğunda olacak.

Emlak365.com | Ankara

Emlak Haberleri Haberleri