Başkan Soyer Açıkladı: Kentsel Dönüşüm İçin 30 Yıl Vadeli 250 Milyon Dolar Kredi Başvurusu Yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Bankası üzerinden kentsel dönüşüm için 30 yıl vadeli 250 milyon dolar kredi başvurusu yapıldığını duyurdu.

2020 senesinde yaşanan deprem ile bir kere daha yüreklerin ağızlara geldiği İzmir'de yıkılan binaların enkazı altında canların yitirilmesi ile şehirde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmişti.

Gecekondulaşmanın son derece yoğun olduğu, pek çok bölgesinde dip dibe yapılan tek katlı gecekonduların üzerine sonradan çıkılan kaçak katlar nedeni ile kentsel dönüşüm konusunda yoğun anlaşmazlık yaşanan şehirde sürecin hızlandırılması amacı ile çalışmalar başlamıştı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENVANTER ÇALIŞMASI BAŞLATTI!

Konu hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir Depremi sonrasında depreme karşı dayanıklı bir şehir yaratmak için kentte mevcut yapı stokunu çıkardıklarını dile getirmişti.

Bu amaç doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) ile işbirliği anlaşması imzalanırken ortak protokol üzerinden çalışmalar başlamıştı. İzmir depremi ile en büyük hasarı gören ilçeler arasında yer alan Bayraklı'da çalışmaların yüzde 86'sı tamamlanırken arşiv çalışmalarında ise tamamlanma oranı yüzde 90'u ulaştı.

DÜNYA BANKASI 250 MİLYON DOLAR KREDİYİ 30 SENE VADELİ VERECEK!

Konu hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her binaya yapı güvenlik karnesi vereceklerini belirterek "Daha önce de ifade ettiğim gibi Türkiye’de bu kapsamda bir çalışma daha önce yapılmadı. Dünya Bankası’ndan 30 yıl vadeli ve çok düşük faizli bir krediyi İzmir’e aktarmak için de çalışmaya devam ediyoruz. 250 milyon doların üzerinde bir kredinin İzmir’e aktarılması halinde binlerce hane için kentsel dönüşüm çalışmasını başlatmış olacağız” dedi.

Dünya Bankası ile görüşmelere ve kredi üzerinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Soyer bu kredinin İzmir'e aktarılmasını sağladıkları anda kentsel dönüşüm çalışmalarına ivedilikle başlayacaklarını söyledi. Şu ana kadar yürütülen çalışmalar kapsamında 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremde en çok hasar alan bölge olan Bayraklı bölgesinde 33 bin 100 yapıdan 28 bin 327 tanesinde saha çalışması tamamlandı.

Bina yapı envanteri çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ekim ayına kadar bu binaların deprem riski açısından değerlendirme çalışmaları yapılacak. Bayraklı ilçesinde çalışmaların tamamlanmasının ardından Karşıyaka ve Bornova ilçelerinde çalışmalar başlayacak.

Emlak Haberleri Haberleri